Setari Cookie-uri

Decalogul curelor de slabire eficiente

Vine vara si redobandirea siluetei sau mentinerea acesteia se cere din ce in ce mai ipmerios. Asadar cu siguranta vom incerca sa cautam o cura de slabire care sa se potriveasca stilului nostru de viata si totodata sa fie eficienta, rasfind reviste, citind pagini pe internet sau intreband prietenele mai slabute cum de reusesc sa aiba o astfel de silueta.

3. Sa nu mananci mult la masa

Chiar daca te-ai obisnuit asa, incearca totusi sa nu mananci mult la masa, asa cum este, spre exemplu, clasicul meniu: felul I, felul II si desert. Cateva linguri din fiecare fel sau doar unul sunt suficiente (dar ai grija ca cel pe care il alegi sa nu fie desertul). Daca masa ta va fi una voluminoasa stomacul se va dilata si in timp senzatia de foame va fi din ce in ce mai mare, ingestia de alimente pe masura si vei lua in greutate fara a putea cu usurinta sa elimini surplusul de kilograme fiindca cu greu vei reusi sa te ridici de la masa cu senzatia de foame chiar dupa ce ai mancat relativ normal, stomacul tau fiind marit.

4. Sa nu excluzi total grasimile din regim

Grasimile in marea lor majoritate sunt nocive, insa cateva sunt extrem de utile, cum ar fi omega 3 care are rolul de a mobiliza grasmile din depozite si de a accelera scaderea in greutate. Iata deci ca si grasimile pot fi bune pentru mentinerea siluetei, insa cele care se gasesc in peste slab, ulei de masline etc.

Citește și:

5. Sa nu mananci foarte caloric

Chiar daca la o masa din zi ai dori totusi sa mananci mai mult, sa-ti simti burta plina, totusi incearca sa alegi alimente mai putin calorice, evitand combinatiile de grasimi cu dulciuri spre exemplu (cartofi prajiti – amidon cu ulei – creme de prajituri etc). Aceasta regula a mancarurilor mai putin calorice este insa valabila pentru toate mesele din zi.

6. Sa nu mananci o data pe zi

Cum spuneam mai sus, mesele satioase si voluminoase nu sunt indicate pentru o viata sanatoasa, caci ele duc la marirea stomacului si in timp la ingestia unor cantitati mai mari de alimente. De aceea nu se recomanda sa mancati o data pe zi si mult si totodata acest obicei activeaza aceleasi mecanisme din dietele de infometare explicate mai sus.

7. Sa nu sari peste micul dejun

Foarte important pentru organism este micul dejun, care ar trebui sa asigure un “start” energetic al zilei, astfel incat pana la orele 12 organismul sa aiba o sursa de nergie alimentara. Cele mai recomandate alimente pentru micul dejun sunt cerealele cu lapte, mai ales in cazul persoanelor care lucreaza la birou. Acestea lucreaza mai mult intelectual iar creierul se hraneste cu glucoza. Cerealele reprezinta o sursa veritabila de carbohidrati cu absorbite lenta care urmeaza a fi absorbite in organism de la nivelul intestinului subtire in decurs de ore. Pentru persoanele cu o viata activa ce implica multa miscare se recomanda atat cereale, cat si oua cu branzeturi (proteine si calciu).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.