Setari Cookie-uri

10 reguli pentru o alimentatie sanatoasa

Odata cu venirea verii am renuntat la hainele groase, care ne acopereau intregul corp in favoarea hainelor scurte, subtiri si lejere. Zilele caniculare ne trimit tot mai des la piscina, strand sau mare. De aceea in aceasta perioada trebuie sa afisam o silueta placuta, fara celulita, burtica sau sunculite inestetice.

4. Cu cat lista de ingrediente este mai scurta, cu atat este mai bine

Inainte de a cumpara un aliment, verifica ingredientele. Daca ai impresia ca lista nu se mai termina, renunta sa il adaugi in cos, oricat de apetisant si gustos ar parea.

Alimentele procesate nu sunt deloc sanatoase nici pentru silueta ta si nici pentru organism.

5. Mancarea sanatoasa nu trebuie sa fie scumpa

Mancarea sanatoasa nu trebuie sa aiba un pret piperat, deoarece trebuie sa fie accesibila oricarei persoane, indiferent de situatia economica.

Doctorul Katz si colaboratorii sai au realizat un studiu in Independence, Missouri, comparand preturile alimentelor. In urma acestei cercetari, ei au putut dovedi ca mancarea sanatoasa nu este mai scumpa decat produsele fast-food sau alte tipuri de mancare care poate dauna sanatatii.

6. Foloseste 10 minute din timpul tau pentru prepararea mancarii

Dedica 10 minute din timpul tau pentru a prepara o mancare sanatoasa si plina de elemente nutritive si vitamine. Inainte de a pleca la munca, mergi in bucatarie si prepara-ti o salata si un sandwich pe care sa le iei la pachet. Pe langa faptul ca vei economisi bani, vei avea grija de sanatatea ta.

7. Experimenteaza

Mancarea sanatoasa nu include numai alimente foarte gustoase. Legume precum spanacul, urzicile, varza de Bruxelles, dovleceii sau vinetele nu sunt pe placul intregii familii. Insa sunt pline de vitamine si de aceea este indicat sa le adaugi pe lista de cumparaturi.

Desi la inceput nu vor fi bune la gust, iar unele persoane vor stramba din nas cand vor vedea farfuria cu mancare, nu renunta si continua sa le prepari. Odata cu trecerea timpului, familia se va obisnui cu gustul si aspectul lor.

8. Nu mai infuleca dupa ce te-ai saturat

Nu merge pe principiul ca trebuie sa termini tot ce este in farfurie. Mananca pana cand simti ca esti 80% plin, iar apoi fa o pauza. Senzatia de saturatie se instaleaza abia dupa 15 – 20 de minute. Asadar, nu te grabi, mananca incet si savureaza mancarea.

9. Stai la masa alaturi de intreaga familie

Este important ca cina sa fie o reuniune a intregii familii deoarece, in acest mod, copiii nu vor putea manca mancare nesanatoasa (astfel nu va creste riscul ca ei sa ajunga supraponderali sau obezi), iar pentru parinti acest moment poate reprezenta o satisfactie pe plan personal, vazand intreaga familie reunita dupa o intreaga zi de munca, in care au stat despartiti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.