Setari Cookie-uri

Rosul unghiilor, obisnuinta in stil inconstient

Rosul unghiilor este un obicei comun, intalnit atat la femei, cat si la barbati. Onicofagia, in termeni medicali, este un gest nervos realizat fie in momentele de stres, fie din plictiseala. De cele mai multe ori, oamenii ajung sa isi roada unghiile in momentele in care se uita la televizor sau stau la calculator, citesc o carte, vorbesc la telefon, asteapta sau sustin un examen.

Cum poti trata acest tic?

Exista mai multe solutii, printre care iti recomand:

1. Foloseste oja viu colorata


Cea mai buna metoda impotriva rosului unghiilor este reprezentata de oja. Utilizeaza lacuri de unghii in nuante cat mai aprinse pentru a iti atrage atentia.

Pe piata exista numeroase solutii speciale, anti-ros, care au un gust nu tocmai placut si, treptat, folosirea acestora te vor determina sa renunti la acest obicei. In plus, astfel de produse contin numeroase vitamine care vindeca unghiile si cuticulele.

2. Realizeaza un model sofisticat


Daca petreci mult timp pentru a avea o manichiura perfecta, nu vei fi la fel de dornica sa iti distrugi opera de arta. Decoreaza unghiile cu modele cat mai ciudate si greu de realizat: flori, forme geometrice sau modele in apa. O manichiura sofisticata te va determina sa te gandesti de doua ori inainte de a iti baga unghiile intre dinti si a incepe sa distrugi toata munca ta.

3. Aplica unghii false

Unghiile false sunt o metoda excelenta impotriva acestui tic. Acestea iti protejeaza unghiile naturale deoarece este imposibil sa iti placa gustul plasticului si, in plus, nu cred ca vrei sa le distrugi dupa ce ai dat atatia bani pentru a obtine o astfel de manichiura.

4. Foloseste o bratara “galagioasa”

Cumpara-ti o bratara galagioasa, care sa iti atraga atentia de fiecare data cand incerci sa iti rozi unghiile. De cele mai multe ori, avem obiceiul de a ne distruge unghiile in momente de plictiseala, cand ne uitam la un film sau cand suntem foarte stresate.
Achizitioneaza-ti o bratara cu clopotei, zurgalai si tot ce mai vrei tu (obligatoriu sa faca galagie cand este miscata) si poart-o tot timpul. Aceasta te va atentiona de fiecare data cand duci mana la gura.

5. Foloseste produse antistres

Daca iti rozi unghiile de fiecare data cand esti stresata si nervoasa, incearca o noua metoda. Cumpara-ti cateva produse antistres, precum mingiute sau alte jucarii, pe care sa le utilizezi in momentele in ai nevoie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.