Setari Cookie-uri

10 pasi pentru o detoxifiere eficienta

Practicata de secole de multe culturi- inclusiv de catre medicina chineza si ayurvedica- detoxifierea inseamna odihna, curatire si hranirea corpului din interior inspre afara. Prin eliminarea toxinelor si apoi hranirea corpului cu nutrienti sanatosi, detoxifierea te protejeaza de boli si reintareste abilitatea organismului de a se mentine sanatos.

“Astazi, cu atatea toxine in mediu, este esential sa te detoxifici” spune Linda Page, Ph. D, autoare a Detoxification. Dr. Page recomanda detoxifierea in cazul simptomelor precum oboseala inexplicabila, eliminare lenta, piele iritata, alergii sau infectii usoare, pungi sub ochi, stomac balonat, dificultati menstruale sau confuzie mentala.

De unde incepi?


In primul rand, eliminam sursele de toxine: alcoolul, cafeaua, tigarile, zaharul rafinat si grasimi saturate, toate acestea fiind obstacole in calea procesului de vindecare. Deasemenea, inlocuieste cu produse naturale produsele pentru uz casnic si de igiena personala create in mod chimic (sampoane, deodorant, pasta de dinti, etc.).

Un alt inamic al unei bune sanatati este stresul, care determina corpul sa produca hormonii de stres. Desi acesti hormoni te ajuta sa castigi o cursa sau sa respecti un deadline, in cantitati mari ei creeaza toxine si incetinesc actiunea enzimelor din ficat care se ocupa de detoxifiere. Yoga, Qigong si meditatia sunt modalitati simple si eficiente de a te elibera de stress. Ele actioneaza prin modificarea reactiilor fizice si mentale pe care le ai in fata stresului pe care inevitabil, viata ti-l aduce in cale.

Care program de detoxifiere este cel mai bun pentru tine?


Exista multe programe si cure de detoxifiere, care satisfac nevoi individuale. Multe dintre programe se desfasoara pe parcursul a 7 zile, pentru ca, asa cum spune Dr. Bennett “dureaza ceva timp sa cureti sangele”. Programul sau include consumare doar de lichide pentru doua zile urmate de o dieta de detoxifiere atent planificata pentru urmatoarele 5 zile, pentru a permite sistemului digestiv sa se odihneasca. Deasemenea, sfatuieste folosirea suplimentelor, exercitiilor si practici precum perierea uscata si hidroterapie, pentru a imbunatatii circulatia.

Dr. Page recomanda 3-7 zile in care se consuma doar sucuri ( sucuri proaspete de fructe si legume si apa) ca modalitate eficienta de eliminare a toxinelor.

Alte programe cunoscute de detoxifiere, contin:
• Suplimente special concepute pentru detoxifiere. De obicei contin fibre, ierburi, vitamine si minerale. Sunt cateva produse foarte bune in magazine, cu instructiuni usor de urmarit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.