Setari Cookie-uri

10 pasi pentru o detoxifiere eficienta

Practicata de secole de multe culturi- inclusiv de catre medicina chineza si ayurvedica- detoxifierea inseamna odihna, curatire si hranirea corpului din interior inspre afara. Prin eliminarea toxinelor si apoi hranirea corpului cu nutrienti sanatosi, detoxifierea te protejeaza de boli si reintareste abilitatea organismului de a se mentine sanatos.

• Obisnuinta de a bea doar apa o zi pe saptamana- o practica veche a multor culturi.

10 modalitati prin care iti ajuti corpul sa se detoxifice


1. Mananca foarte multe fibre
, inclusive orez brun si fructe si legume crescute organic. Sfecla, ridichile, anghinarea, varza, broccoli, spirulina, chlorella si algele marine sunt excelente in detoxifiere.
2. Curata si protejeaza ficatul prin consumul de radacini de papadie, brusture, lapte de ciulini si consumul de ceai verde.
3. Ia vitamina C, care ajuta ficatul sa produca Glutation, un compus ce elimina toxinele.
4. Bea cel putin 2 litri de apa, zilnic.
5. Inspira adanc, pentru a-i permite oxigenului sa circule in mod complet prin organism.
6. Transforma stresul, prin punerea accentului pe emotiile pozitive.
7. Practica hidroterapia, prin a face un dus foarte fierbinte timp de 5 minute, permitandu-i apei sa curga pe spate. Apoi, apa rece pentru 30 de secunde. Fa asta de 3 ori, apoi stai in pat 30 de minute.
8. Du-te la sauna, pentru a-i permite corpului sa elimine impuritati prin transpiratie.
9. Periaza-ti corpul cu o perie uscata sau incearca baile de detoxifiere pentru picioare, pentru a elimina toxinele prin pori. La magazinele cu produse naturiste gasesti perii special pentru asta.
10. Care este cel mai important mod de detoxifiere? “Exercitiul”, spune Dr. Bennett. Incearca Yoga sau Qigong, un sistem de arte martial care are exercitii create special pentru detoxifiere si curatare.

Articol oferit de www.imbracamintexxl.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.