Slabeste ca la Hollywood!
Lista alimentelor alcaline sau generatoare de alcalinitate
Desi o parte dintre aceste alimente sunt acide, atunci cand sunt procesate in mod natural de organism, acestea genereaza alcalinitate in contact cu sucul gastric.
Alimente foarte alcaline: praf de copt, seminte de dovleac, ceapa, cartofi dulci, lamaie, nectarine, curmale japoneze, zmeura, pepene rosu, ananas.
Alimente cu alcalinitate moderata: caise, castane, pastarnac, usturoi, anidve, broccoli, grapefruit, pepene galben, morcovi, mango, patrunjel.
Alimente cu alcalinitate scazuta: ceai verde, ulei de susan, migdale, cartofi, gogosari, varza de Bruxelles, ciuperci, conopida, vinete, dovleac, avocado, mere, cirese, papaya, piersici.
Alimente cu alcalinitate foarte scazuta: ceai de ghimbir, oua de rata, orz salbatic, castravete, coriandru, telina, salata verde, portocale, banana, afine, struguri, capsuni.
Uleiuri alcaline: masline sau flaorea soarelui presat la rece, ulei de peste (atentie la continutul caloric ridicat)
Ca in orice alta dieta, mesele servite pe zi trebuie sa fie in numar de trei, insotite de doua gustari.
sursa foto prima pagina: shutterstock.com