Setari Cookie-uri

Dieta alcalina: Slabeste ca la Hollywood

Slabeste ca la Hollywood!

Vedetele din Cetatea Filmului, incepand cu Demi Moore si Chris Hemsworth au adoptat dieta alcalina.
Acest regim presupune modificarea pH-ului din organism prin consumarea anumitor alimente si evitarea altora.

Ceea ce inseamna ca tot ceea ce consume trebuie sa aiba pH-ul mai mare de 7. Alimentele alkaline trebuie sa constituie 75-80% din alimentatie in timp ce mancarea acida trebuie sa insumeze maxim 20 %.


sursa foto: shutterstock.com

pH-ul arata aciditatea si alcalinitatea din organism. pH-ul zero inseamna aciditate 100%, pH-ul 14 inseamna alcalinitate 100%. Un pH ideal, neutru are valoarea 7.

Cu toate acestea, organismul are pH-uri diferite. Stomacul, spre exemplu are intre 1.30 si 4. Ceea ce inseamna ca alimentele consumate pot modifica nivelul acidului din urina dar nu si pH-ul din sange.

Ce contine dieta alcalina?

Regimul este in mare parte vegetarian, fructe si legume, carora li se alatura produse din soia si anumite nuci si cereale.

Citește și:

Consumul de alimente care prvoaca aciditate este interzis. Aici intra carnea de orice fel, peste, lactate, mancare procesata, zahar alb, faina alba si cafea.

De asemenea, este indicat sa se consume multa apa, aproximativ 2 l pe zi. Practic, tot ce este indicat intr-o dieta obisnuita.

Beneficii

Regimurile alimentare bogate in proteina animal pot cobori pH-ul din urina, prin urmare, creste riscul de pietre la rinichi. O dieta alcalina poate restabili echilibrul in organism.

Nutritionistii au speculat ca stilul de viata bogat in alimente alkaline poate duce la incetinirea degradarii osoase si musculare, incetinind imbatranirea organismului.

Totusi, oamenii care au probleme cu rinichii nu sunt incurajati sa urmeze o astfel de dieta fara o atenta supraveghere din partea unui medic.

Daca starea generala de sanatate este buna, alimentele acide pot fi consumate o singura data pe saptamana.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.