Setari Cookie-uri

10 reguli ale unei diete de succes

Cele mai sigure metode pentru un regim alimentar sanatos, organizat si eficient

Dietele-fulger si pastilele care fac minuni doar in teorie sunt pe toate gardurile si panourile publicitare. Daca reclamele pentru ele ar fi cinstite ar suna cam asa: Pentru DOAR jumatate de salariu, primesti nu una, ci doua sticle de sirop minune care nu face altceva decat sa te deranjeze la stomac si sa te tina o zi intreaga in baie.

Cea mai sigura metoda pentru a slabi este un regim alimentar sanatos si echilibrat, cu mese de trei ori pe zi si cateva ore de miscare pe saptamana.

Indiferent de dieta pe care o alegi, bazata pe consumul ridicat de clorofila sau o dieta disociata, este foarte important ca organismul tau sa o tolereze si sa nu iti faca probleme pe termen lung.

1. Nu te infometa

Desi pare metoda ideala pentru a pierde in greutate, “dieta” foamei da rezultate doar pe termen scurt. Asta in cazul fericit in care da vreun rezultat. Daca nu mananci pe parcursul zilei o perioada suficienta de timp, poti avea probleme nu doar cu ficatul ci si cu stomacul sau colonul.

Citește și:

In plus, la un moment dat vei ceda si vei pune la loc foarte repede kilogramele pierdute. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca, atunci cand organismul este infometat, va stoca multe calorii de unde apuca, fie si din mere si apa chioara.

Mai mult de atat, atunci cand slabesti prin infometare, organismul se va autoconsuma si nu va incepe cu grasimea ci cu musculatura iar ca urmare, metabolismul incetineste si vei fi prinsa intr-un cerc vicios.

foto shutterstock fructe si legume pe cantar

2. Nu sari peste micul dejun

Nu degeaba auzi acest lucru peste tot. Intr-adevar micul dejun este foarte important nu doar pentru ca iti asigura energie. Cand te trezesti, organismul tau nu a mai fost hranit de 8 ore si poate incepe incetinirea metabolismului.

3. Exista intr-adevar o pastila minune

Aceasta pastila se poate procura inclusiv de sub cerul liber. Oamenii de stiinta au descoperit recent ca persoanele care au un nivel mai ridicat de vitamina D in organism au mai putina grasime.

Citește și:

Acestia se satura mai usor datorita productiei ridicate de liptina, un hormon care ajuta la scaderea in greutate.

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.