Setari Cookie-uri

10 reguli ale unei diete de succes

Cele mai sigure metode pentru un regim alimentar sanatos, organizat si eficient

4. Verde pana la capat

Trebuie sa introduci in dieta mai multe alimente care contin clorofila. Vezi AICI care sunt beneficiile dietei bazata pe aceasta substanta.

5. Faina integrala

Ca sa iti dai seama cum sa iti alegi painea, gandeste-te ca este cu atat mai daunatoare dietei tale cu cat este mai alba. Prin urmare, daca nu te poti lipsi de cele cateva grame de paine pe zi, opteaza pentru una facuta din faina integrala.

6. Sardine? Da, va rog!

Pestele este o parte foarte importanta a unei diete de slabire precum si a unui stil de viata sanatos. Inainte sa te infigi la somon sau ton, ia in calcul si consumul de sardine. Nu doar ca sunt mai ieftine dar sunt cea mai buna sursa de omega-3 si vitamina D.

Insa trebuie sa le cumperi proaspete si sa le gatesti cu putin ulei de masline. Cele din comert in sos tomat iti fac mai mult rau si sunt pline de calorii.

Citește și:

7. Sa dam chipsurile pe mere!

Pofta de a rontai este foarte mare si multe dintre noi au aceasta problema atunci cand incep o dieta. Solutia este sa inlocuiesti chipsurile, floricelele si ale gustari vinovate cu ceva mult mai natural si cu siguranta mai sanatos. Atunci cand vrei sa rontai ceva, mananca mai degraba un mar sau un morcov.

8. Nu trisa!

Estimeaza corect numarul de calorii pe care il consumi intr-o zi si raporteaza la numarul necesar pentru functionarea normala a organismului tau, tinand cont si de efortul pe care il depui.

O persoana foarte activa are nevoie de 2000 de calorii zilnic insa una care are un stil de viata sedentar se limiteaza intre 1300-1500 de calorii pe zi.

Micul dejun trebuie sa aiba in jur de 400 de calorii, pranzul oriunde intre 300 si 400 iar cina nu trebuie sa sara de 350 de calorii.

9. Nu manca inainte sa faci miscare

Citește și:

Daca mananci o cina copioasa apoi imediat faci efort fizic intens, corpul tau va fi suprasolicitat. Indiferente de momentul zilei, este bine sa mananci cu cel putin o ora inainte de a face miscare.


10. Hidrateaza-te

Intre noi fie vorba, consumul a doi litri de apa pe zi este o chestiune discutabila. Sigur, in timpul verii vei simti nevoia sa te hidratezi mai mult iar organismul iti va semnala singur acest lucru. Insa nu trebuie sa te fortezi si sa iti torni apa pe gat cu palnia. Mai bine numara in pahare de apa bauta. Cantitatea de lichid necesara organismului difera de la individ la individ.

foto prma pagina shutterstock femeie cu legume

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.