Setari Cookie-uri

Slabeste sanatos! 7 metode pentru a-ti stimula arderile metabolice

Un regim alimentar sanatos duce la o ardere mai rapida a caloriilor

5. Nu uita de micul dejun

Chiar daca esti mereu pe fuga, trebuie neaparat sa iti faci timp pentru micul dejun. Atunci cand te trezesti, organismul tau nu a mai primi nutrienti de 8-10 ore si daca prima ta masa va fi abia la pranz sau chiar mai tarziu, organismul va incepe sa se autoconsume si primul lucru afectat va fi masa musculara. Acest lucru duce automat la incetinirea arderilor metabolice

6. Serios, nu mai manca dupa ora 7

Din pacate, stilul de viata al celor mai multi dintre noi de indeamna sa trecem peste micul dejun si sa manacam cina foarte tarziu si foarte mult. De asemenea, cei mai multi dintre noi nu se dau inapoi de la a rontai chiar si dupa masa de seara.

Ideal ar fi ca cina sa fie servita cel mai tarziu la ora 7, insa poti faca rabat de la aceasta regula si sa mananci cu cel putin 3 ore inainte sa te culci.

7. Creste-ti masa musculara

Chiar daca ti se pare ca masa musculara bine definita este necesara doar pentru sportivii de performanta, nu este chiar asa. O masa musculara mai dezvoltata inseamna arderi mai rapide. Nu trebuie sa te muti cu totul in sala de antrenamente si nici sa iti cumperi haltere.

Citește și:

Este suficient sa incluzi in antrenamentul tau cateva exercitii cu greutati pe care le poti improviza din sticle pline cu apa.

Daca nu stii insa ce poti si ce nu poti manaca pentru a-ti cresterile arderile, iata care sunt alimentele cele mai potrivite pentru eficientizarea metabolismului.

-Legumele iti cresc rata arderilor metabolice cu peste 20% si te ajuta sa combati pofta de rontaieli nesanatoase

- Cerealele integrale sunt bogate in fibre si contin carbohidrati care nu dauneaza sanatatii tale. De asemenea, acestea favorizeaza tranzitul intestinal.

- Alimentele proteice, in special daca sunt asociate cu legumele, iti pot creste arderile metabolismului cu 25%

- Ardeiul si usturoiul te pot ajuta sa arzi 100 de calorii pe zi in plus

- Pestele este foarte bun in dietele de slabire, insa nu orice peste. Cu cat carnea acestuia este mai alba, cu atat este mai bun pentru arderile tale. De aceea, daca iti place pestele, orienteaza-te catre cambula, cod, eglefin si merlan.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie cu mar verde

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.