Setari Cookie-uri

Dieta cu ceai verde: Slabeste rapid si sanatos

Cura de slabire cu 4 pahare de ceai verde pe zi

Cura de slabire cu ceai verde

Dimineata, inainte sa te ridici din pat, bea pe stomacul gol in jur de 250 ml de ceai verde neindulcit. Dureaza ceva pana te vei obisnui cu gustul sau insa merita efortul. Il poti consuma fierbinte insa ar fi ideal sa il bei rece. Pentru a creste numarul de calorii arse, este indicat sa NU il bei cald. Mai bine prepara-ti-l de seara.

Astfel, organismul tau va folosi mai multa energie ca sa il incalzeasca inainte de a-l digera. Prima doza de ceai verde iti asigura o imunitate sporita pentru intreaga zi si in plus, va da un “avant” organismului tau in arderea caloriilor.

Inainte de micul dejun, este indicat sa consumi un alt pahar de ceai verde rece, fara zahar. Chiar daca esti tentata sa picuri in el macar un indulcitor, ar fi bine sa nu o faci. In momentul in care detecteaza gustul dulce, creierul tau este educat sa creada ca ii dai zahar pe care trebuie sa il arda. Cum nu il va depista in indulcitor, acesta va avea un mic "atac de panica" si invata ca trebuie sa stocheze caloriile de oriunde le gaseste. Astfel, daca introduci indulcitori in alimentatia ta fara sa ai nevoie de el din cauza unei boli specifice, te poti ingrasa si din mere verzi.

Citește și:

In momentul in care ai ajuns la micul dejun, ai baut deja doua pahare de ceai verde iar acest lucru iti va taia putin din apetit si te vei simti mai usoara si mai plina de energie.

Urmatorul pahar trebuie consumat cu 15 minute inainte de pranz. Te asiguri astfel ca organismul tau va arde caloriile primite chiar daca ai un stil de viata foarte sedentar. Vei observa ca te saturi mult mai repede.

Trebuie sa tii cont insa si de faptul ca pe langa paharele de ceai verde, trebuie sa consumi si apa ca sa ajungi la aportul ideal. La fiecare “doza” de ceai, trebuie sa bei si una de apa. La un calcul simplu, vei vedea ca ajungi la 4 pahare de ceai si 4 de apa.

Ultimul pahar de ceai verde trebuie baut cu 15 minute inainte de cina. In ciuda faptul ca are cafeina, nu ai motive reale sa te ingrijorezi ca iti vei rata somnul de frumusete.

Intr-o cana obisnuita de cafea gasesti de regula in jur de 85 de miligrame de cafeina dar in ceai sunt doar aproximativ 25 mg. Cantitatea difera totusi de la sortiment la sortiment. Matcha, un alt soi de ceai verde, are 70 mg iar capsulele din comert contin 50 mg.

Citește și:

ATENTIE: Consumul de ceai verde nu este lipsit de efecte adverse. Desi nu apar la toata lumea, in primele zile te poti confrunta cu efecte laxative si diuretice relativ puternice precum si greata sau dureri de cap.Toate acestea pot fi urmarile efectului de detoxifiere insa daca nu te simti bine, nu iti forta organismul.

foto prima pagina shutterstock femeie cu cana de ceai verde

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.