Ulcerul,virozele, astenia sunt doar cateva afectiuni care se pot agrava odata cu venirea primaverii.
Documenteaza-te din timp despre bolile care se pot agrava primavara si cum te poti proteja impotriva lor.
1. Hepatita acuta infectioasa
Este o boala datorata virusului hepatitic A, care se transmite pe cale fecal-orala (maini murdare, alimente, obiecte contaminate) in special in sezonul cald si in colectivitati.
Persoanele care fac boala dezvolta anticorpi protectori pentru toata viata. Semnele si simptomele includ: manifestari digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale, lipsa poftei de mancare), manifestari gripale si icter dupa 2-3 zile.
2. Toxinfectii alimentare
Sunt frecvente in sezonul cald, prin consumul unor alimente contaminate cu bacterii. Simptomele includ: scaune diareice, varsaturi, dureri abdominale.
Alimentele incriminate:
- Oua si preparate cu oua (creme de prajituri) (bacteria: salmonella)
- Lapte si produse lactate (stafilococ)
- Orez (bacillus cereus)
- Carne si produse din carne (salmonella, c.perfigens)
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Ziua de 10 Februarie marchează începutul Anului Nou Chinezesc. Primim viața la care am visat de atât de mult timp
- Evenimentele astrologice din februarie 2024 schimbă vibrațiile sufletelor. Atingerea stelelor și impactul asupra noastră
- Operația de blefaroplastie: află dacă ești sau nu candidatul potrivit pentru intervenție
3. Ulcer si gastrite
Ulcerul se manifesta in special primavara si toamna, prin dureri abdominale, insotite de greturi si varsaturi.
Factori de risc recunoscuti pentru agravarea ulcerului:
- Sezonul de primavara si toamna;
- Medicamente antiinflamatoare (aspirina, cortizon);
- Fumatul;
- Alcoolul;
- Stresul;
- Alimente condimentate, alimente fierbinti/foarte reci;
- Excesul de cafea;
- Alimentele acide;
- Bauturile carbogazoase.
Citeste continuarea articolului e Garbo.ro.
Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.