Setari Cookie-uri

10 Riscuri ale Primaverii asupra sanatatii tale

Ulcerul,virozele, astenia sunt doar cateva afectiuni care se pot agrava odata cu venirea primaverii.

Documenteaza-te din timp despre bolile care se pot agrava primavara si cum te poti proteja impotriva lor.

1. Hepatita acuta infectioasa

Este o boala datorata virusului hepatitic A, care se transmite pe cale fecal-orala (maini murdare, alimente, obiecte contaminate) in special in sezonul cald si in colectivitati.

Persoanele care fac boala dezvolta anticorpi protectori pentru toata viata. Semnele si simptomele includ: manifestari digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale, lipsa poftei de mancare), manifestari gripale si icter dupa 2-3 zile.

2. Toxinfectii alimentare

Sunt frecvente in sezonul cald, prin consumul unor alimente contaminate cu bacterii. Simptomele includ: scaune diareice, varsaturi, dureri abdominale.

Alimentele incriminate:

- Oua si preparate cu oua (creme de prajituri) (bacteria: salmonella)
- Lapte si produse lactate (stafilococ)
- Orez (bacillus cereus)
- Carne si produse din carne (salmonella, c.perfigens)

Citește și:

3. Ulcer si gastrite

Ulcerul se manifesta in special primavara si toamna, prin dureri abdominale, insotite de greturi si varsaturi.

Factori de risc recunoscuti pentru agravarea ulcerului:

- Sezonul de primavara si toamna;

- Medicamente antiinflamatoare (aspirina, cortizon);

- Fumatul;

- Alcoolul;

- Stresul;

- Alimente condimentate, alimente fierbinti/foarte reci;

- Excesul de cafea;

- Alimentele acide;

- Bauturile carbogazoase.

Citeste continuarea articolului e Garbo.ro.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.