Setari Cookie-uri

4 sporturi lejere la moda

Sportul inseamna sanatate. Iti pune sangele in miscare, are efecte pozitive asupra aparatului respirator, ca sa nu mai zicem de faptul ca te ajuta sa arzi caloriile si sa iti dezvolti muschii. Insa sportul poate fi si el o moda, una cat se poate de sanatoasa.

2. Yoga

Scandalurile de acum cativa ani din Romania i-au adus o faima negativa nemeritata acestei activitati. Practica yoga are insa in spate o vechime de mii de ani fiind apreciata la nivel global pentru calitatile sale. Yoga se ocupa atat de trup cat si de minte urmarind purificarea lor. Exista numeroase forme ale acestei practici si toate se concentreaza spre o cunoastere mai buna a propriului corp, un sentiment de implinire si o stare generala de bine. De mentionat ca e dificil sa inveti aceasta practica de una singura un curs specializat fiind recomandat.

Yoga depaseste stadiul de practica devenind o adevarata arta pentru cei dedicati. Totusi majoritatea cursurilor de yoga adresate incepatorilor se axeaza mai mult pe dimensiunea fizica, cunoscuta si sub numele de Hatha Yoga. In cadrul unui asemenea curs poti invata o multime de exercitii de postura prin care sa iti imbunatatesti flexibilitatea corpului. In timp, te ajuta sa iti dezvolti un corp armonios. In plus, yoga se axeaza foarte mult pe tehnicile de respiratie dar si pe metode de relaxare fizica si mentala.

3. Tai-Chi-Chuan

Tai-Chi-Chuan se posteaza la intersectia dintre arte martial, sport si meditatie fiind recunoscut pentru beneficiile sale asupra sanatatii si longevitatii practicantilor. Daca yoga isi are originile in spiritualitatea indiana, Tai-Chi vine de pe meleaguri chinezesti avand o vechime de peste jumatate de secol. De-a lungul timpului a fost apreciat in special de cei aflati in cautarea unui echilibru fizic si psihic. S-a bucurat de un succes deosebit in tagma razboinicilor ajutandu-i pe acestia sa isi dezvolte calitatile mai subtile indispensabile in lupta (concentrare, calm, echilibru, tarie sufleteasca).

Tai-Chi combina o serie de miscari precise cu o respiratie corecta in cadrul unor secvente foarte stricte. Acestea necesita autocontrol si constientizarea fiecarui muschi din corp. Principiul de baza e insa fluxul de energie ce depaseste limitele propriului corp unindu-se cu cel al planetei. Exercitiile se fac in mijlocul naturii, lasand astfel energia corpului sa se contopeasca cu cea a mediului. Prin urmare cursurile de Tai-Chi au loc (sau ar trebuie sa aiba loc) in mijlocul naturii, chiar daca asta inseamna pentru multi un simplu parc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.