Setari Cookie-uri

4 sporturi lejere la moda

Sportul inseamna sanatate. Iti pune sangele in miscare, are efecte pozitive asupra aparatului respirator, ca sa nu mai zicem de faptul ca te ajuta sa arzi caloriile si sa iti dezvolti muschii. Insa sportul poate fi si el o moda, una cat se poate de sanatoasa.

4. Qi Gong

Qi Gong este un sistem chinezesc de cultivare a sanatatii si vitalitatii cu o vechime de cateva mii de ani. Termenul inseamna “lucrul cu energia” (Qi/Chi) si presupune cultivarea armoniei interioare, dar si a armoniei dintre om si mediul in care traieste. Are la baza principiile clasice ale Taoismului fiind, in cele din urma, o metoda de auto-control.

Printre efectele imediate ale acestei practici se numara scaderea nivelului de stres, cresterea imunitatii si a vitalitatii, imbunatatirea sistemului circulator si respirator. Ca si practica anterioara, Qi Gong imbina miscari statice cu miscari dinamice insa fiecare exercitiu pare sa curga. Exercitiile de respiratie, cele de concentrare si cele de relaxare sunt si ele foarte importante in cadrul acestei practici. Adevaratele efecte se vad in timp Qi Gong contribuind la o viata lunga, sanatoasa si implinita spiritual.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.