Setari Cookie-uri

Mediteaza 2 minute pe zi pentru a scapa de anxietate si depresie

Meditatia este tratament pentru suflet, minte si corp. 

Meditatia ajuta la formarea emotiilor pozitive

Cand meditezi pentru a stimula starea de spirit, trebuie sa ai intentia de a conduce bunatatea catre tine, de a fi sanatos si puternic. Spune ca poti fi fericit.

Cum se practica? Aseaza-te intr-o pozitie confortabila. Cu intentie, spune cu voce tare sau in cap intreaga fraza pe care vrei sa o spui. Ca exemplu "Pot fi fericita!". Apoi directioneaza aceasta stare fata de cineva care te-a ajutat sau fata de o persoana careia ii esti recunoscatoare.

Apoi, gandeste-te la o persoana pentru care nu simti nimic, fata de care esti neutra. Cineva care este in viata ta insa nu are niciun rol. Si spune "Fie ca aceasta persoana sa fie fericita!"

In cele din urma, gandeste-te la o persoana cu care ai avut un conflict sau care nu iti place. Cu intentie, repeta in cap sau cu voce tare "Fie ca aceasta persoana sa fie fericita!". Pentru a incheia meditatia, trimite bunatate si iubire catre toata lumea "Fie ca toti sa fim fericiti!"

Citește și:

Poate ca suna ciudat si putin neconventional pentru unii oameni. Insa daca recunoastem ca meditatia este o activitate foarte sigura cu numeroase beneficii demonstrate de oameni de stiinta din intraga lume, inclusiv reducerea stresului, imbunatatirea creativitatii si consolidarea relatiilor cu cei din jurul nostru, nu strica nimic daca incercam.

Specialistii au aratat ca doar 2 minute pe zi timp de 21 de zile pot imbunatati starea de spirit. Avand in vedere ca meditatia poate fi practicata chiar si atunci cand te trezesti, in timp ce esti in drum spre munca, in timpul unei pauze sau chiar la dus, 2 minute pe zi nu este un angajament atat de mare.

Si... cu acestea fiind spuse, fie ca tu sa fii fericita!

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.