Printre alimentele bogate in flavonoizi, substante cu efect antioxindat, se numara si merele, care previn inflamatiile si deteriorarea celulelor.
Substantele antioxidante pe care ti le confera marul reduc efectele radicalilor liberi cum ar fi afectiuni la nivelul inimii, imbatranirea prematura a pielii si aparitia ridurilor.
Pentru a combate acest lucru este bine sa mananci alimente bogate in flavonoizi care actioneaza si ca antioxidanti, prevenind si chiar reparand deteriorarea celulelor, dar si inflamatiile. Astfel ca, vei reduce sansa de a te imbolnavi de Alzheimer, unele tipuri de cancer, boli cardiovasculare si multe altele.
Cele 6 atuuri ale consumului de mere
Marul contine 6 flavonoizi extrem de folositori pentru sanatatea omului. Acesti compusi vegetali redau plantelor nuante vii si intense: albastru, violet, verde smarald, galben, rosu si portocaliu.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock