Setari Cookie-uri

5 Tehnici de abordare a persoanelor dificile

Exista cateva practici simple care ne pot ajuta sa facem pasi importanti in imbunatatirea relatiilor noastre. Iata care sunt elementele cheie ale practicii de mindfulness.

Iata care sunt cinci metode de a raspunde cu grija unei persoane dificile.

1. Devino un observator

Pentru a deveni un observator, in aceasta situatie trebuie sa mai exista si o terta persoana. In loc sa participi la ce se desfasoara in fata ta, te indepartezi putin de situatie si pur si simplu doar asisti. Aceasta reactie constienta are legatura cu intelegerea naturii temporare a lucrurilor care se intampla.

In termeni simpli, poarta un dialog interior cu tine; acesta poate suna astfel "Chiar acum acest lucru se intampla. Din fericire, nu este ceva permanent. Nici nu are nevoie de atentia mea. Lasa-l sa treaca - vei fi in siguranta."

2. Invata

Ce inseamna asta? Din fiecare interactiune invatam lucruri noi. Acest principiu esential al atentiei este aplicabil atunci cand interactiunea invoca nevoia umana de "a avea dreptate" - o dezbatere, de exemplu.

Citește și:

Conflictul apare adesea cand o persoana "stie" ceva, iar cealalta crede ca "stie" altceva. Cine are dreptate nu se stie deoarece nimeni nu poate marturisi sincer ca stie totul.

Rezistand necesitatii de a avea dreptate intr-o situatie volatila este, adesea, ce mai buna solutie. In schimb, incearca sa devii o persoana care vrea sa invete - si incearca sa obtii ceva bun din aceasta situatie.

3. Apeleaza la compasiune

Actiunea compasionala este inseparabila de orice practica constienta. Mindfulness necesita atat auto-compasiune, cat si compasiune pentru ceilalti. Acest lucru nu implica faptul ca trebuie sa fii de acord cu altcineva, doar ca alegi sa te concentrezi asupra umanitatii.

Asa cum am mentionat, fiecare dintre noi poseda anumite "declansatoare" care pot duce la o reactie impulsiva. Practica aceasta compasiune cu oamenii dificili pentru a mentine un sentiment de echilibru si pace.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.