Setari Cookie-uri

5 Tehnici de abordare a persoanelor dificile

Exista cateva practici simple care ne pot ajuta sa facem pasi importanti in imbunatatirea relatiilor noastre. Iata care sunt elementele cheie ale practicii de mindfulness.

4. Respira profund

Respiratia profunda este necesara atunci cand te confrunti cu oameni dificili si pare una dintre cele mai simple practici cu rezultate frumoase. In loc sa te concentrezi asupra stimulilor externi (persoana dificila), iti indrepti atentia spre interior si te concentrezi asupra fiecarei respiratii.

Respiratia constienta iti relaxeaza mintea si corpul, permitandu-ti sa te ocupi mai bine de orice situatie dificila sau stresanta. Aceasta include, desigur, si interactiunile cu oamenii dificili.

5. Zambeste si relaxeaza-te

In cazul in care situatia nu este extrem de volatila (ca exemplu - amenintarea fizica), alege sa zambesti in aceste momente (stiu, este dificil, insa o poti face) deoarece este ameliorata tensiunea interna si linistea se instaureaza in corpul tau. Un zambet sincer poate fi suficient pentru a evita un potential conflict cu o persoana dificila.

Citește și:

In concluzie, cu cat practicam o perspectiva mai constienta, cu atat rezultatul va fi mai bun. Este important sa ne amintim ca mindfulness este o abilitate care necesita atat o orientare blanda, cat si o disciplina serioasa.

foto interior si prima pagina: Helena Lansky Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.