Setari Cookie-uri

5 Tehnici de abordare a persoanelor dificile

Exista cateva practici simple care ne pot ajuta sa facem pasi importanti in imbunatatirea relatiilor noastre. Iata care sunt elementele cheie ale practicii de mindfulness.

In cazul in care nu cunoasteti o persoana dificila careia trebuie sa ii faceti fata cam de fiecare data cand o intalniti, atunci ar trebui sa va considerati niste norocoase deoarece acesta este un lux pe care foarte putini oameni il au.

Majoritatea dintre noi trebuie sa facem fata acestor tip de persoane - la locul de munca, in familia noastra, in cercul de prieteni - persoane care par sa aiba o abilitate incredibila de a intinde corzile la maxim.

Ce fac multe persoane cand sunt in preajma unei persoane dificile? De obicei unul din cele trei lucruri:

1. Ramai politicos si linistit pana cand poti pleca;

2. Cauti o cale de iesire din situatie;

3. Dezlantui un asalt verbal asupra acelei persoane.

Insa ce este gresit?

Solutia 1 nu este sanatoasa, solutia 2 nu este intotdeauna realista, iar solutia 3 poate aduce unele consecinte neprevazute (de obicei consecinte dificile).

Citește și:

Cum alegem sa raspundem atunci? Singura modalitate prin care putem iesi din aceasta situatie cu succes este sa fim atentie. Sa recunoastem "declansatorul", sa recunoastem sentimentele noastre si sa alegem o actiune adecvata cu o deliberare constienta.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.