Setari Cookie-uri

Cum sa iti antrenezi creierul sa evite anxietatea

Prevenirea este cel mai bun remediu pentru anxietate. Am gasit cateva metode de "instruire" ale creierului pentru a preveni anxietatea. 

"Lucrul care face ca temerile si fobiile noastre sa fie atat de persistente este ca orice vei face pentru a te opune, a scapa sau a distrage atentia de la anxietate, sentimentele si gandurile tale vor fi indreptate impotriva ta si vor face din anxietate o parte si mai persistenta a vietii tale." - David Carbonell.

In timp ce cauza exact a anxietatii, in special tulburarile de anxietate, ramane necunoscuta potrivit powerofpositivity.com exista cateva teorii cu privire la motivul pentru care unii oameni se lupta cu aceasta problema. Factorii din mediul inconjurator, genetica si modificarea sunt toate potentiale "declansatoare" ale anxietatii.

Prevenirea este cel mai bun remediu pentru anxietate. Am gasit cateva cazuri de "instruire" ale creierului pentru a preveni anxietatea.

1. Fii constienta

Citește și:

Tehnica AWARE este o metoda de a intrerupe gandurile anxioase inainte de a le avea. Practicantii care sustin aceasta abordare citeaza spun ca impactul sau este unul puternic in reducerea si prevenirea gandurilor anxioase.

A - acceptare. Acest lucru inseamna pur si simplu sa accepti ceea ce se intampla si sa te lasi purtata de soarta. Incercarea de a contracara, de a lupta sau de a ceda in fata anxietatii ii intensifica efectele.

W - watch (privire). Acest lucru inseamna doar sa ramai un observator. Observa anxietatea fara ezitare sau judecata - o abordare care prioritizeaza atentia.

A - actioneaza. Mai exact, continua-ti ziua. Gandeste-te la taskurile si la sarcinile tale, la ce ai de facut.

R - repeta. Repeta "A-W-A" pana cand anxietatea dispare sau devine complet gestionabila.

E - expect (asteapta). Anxietatea provoaca teama - o frica care aproape nu dispare niciodata. Asteapta cele mai bune rezultate. Practica repetata a acestei tehnici va functiona tinand cont de atentia acordata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.