Setari Cookie-uri

Cum sa iti antrenezi creierul sa evite anxietatea

Prevenirea este cel mai bun remediu pentru anxietate. Am gasit cateva metode de "instruire" ale creierului pentru a preveni anxietatea. 

2. Stabileste o rutina

Oamenii care se lupta cu anxietate simt de multe ori ca viata lor este in afara controlului. De fapt, multi care se lupta cu anxietate incearca sa controleze fiecare aspect al vietii lor. Cand planurile nu le reusesc, anxietatea se intoarce adesea ca un rezultat "asteptat".

Un mod relativ simplu de a depasi aceasta problema este stabilirea unei rutine, a unui program si a unei discipline: un program de lucru, un program pentru familie, interese si alte activitati. De asemenea, mentine si o ora de somn/ trezire pe tot parcursul saptamanii.

3. Invata sa te relaxezi

Incercarea de a te relaxa in timp ce te confrunti cu anxietate este adesea dificila. Ideea este, insa, de a profita de o stare de spirit echilibrata - iar aceasta va servi drept o contramasura eficienta a anxietatii care nu va mai avealoc.

Citește și:

Fa-ti o prioritate din relaxare pentru a scapa de distragerile stresante chiar si pentru 20 de minute pe zi. In acest timp poti face tot ce iti doresti.

4. Opreste anxietatea inainte de a te coplesi

Anxietatea este un proces - unul destul de complicat, insa sistematic. Este important sa intelegem acest lucru deoarece ne permite sa ne declansam cateva efecte intentionate pentru a scapa de ea.

In primul rand, accepta faptul ca sentimentele de anxietate sunt separate de tine. Tu nu esti anxietate. In al doilea rand, cunoaste conditia/ starile care au declansat anxietatea si incearca sa le atenuezi sau sa le elimini. In al treilea rand, refuza sa iei parte la jocul mintii.

Exista cateva metode care ajuta la stoparea anxietatii in traseele sale. Aici sunt cateva exemple:

1. Imagineaza-ti un semn rosu "STOP" in mintea ta;
2. Gandeste in liniste si spune-ti "Sunt bine" sau "Va trece"
3. Gaseste ceva distractiv de facut
4. Ciupeste-te pentru a intelege ca tu esti in control.

Citește și:

foto interior si prima pagina: agsandrew Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.