Setari Cookie-uri

9 Efecte psihologice care ne influenteaza comportamentul

Sunt momente in care facem ceva si apoi stam sa ne intrebam care a fost logica din spatele comportamentului. Ce s-a intamplat de fapt? Psihologii spun ca exista intotdeauna o logica, insa cel mai adesea se ascunde in anumite particularitati ale mintii noastre. 

3. Paradoxul alegerii

Paradoxul alegerii spune ca cu cat mai multe alegeri exista, cu atat mai putin exista posibilitatea de a fi multumiti de alegerea noastra finala. Aminteste-ti asta: cumperi un produs si apoi regreti pentru ca l-ai fi putut cumpara in perioada reducerilor sau ai fi putut alege un alt model. Chiar daca decizia finala este cea mai buna, poti fi nemultumita pentru ca au existat prea multe alegeri.

4. Efectul Pratfall

Imagineaza-ti un cuplu care merge pe strada, iar unul dintre ei se loveste brusc de un stalp. Este putin probabil ca celalalt sa se gandeasca "Ce idiot!". Insa lucrurile stau diferite - cel care s-a lovit va parea usor amuzant, insa dragut. Motivul este simplu: perfectiunea este repulsiva, iar greselile sunt atractive, ne fac mai umani. De aceea nu ar trebui sa te superi prea tare cand faci o mica prostie in fata persoanei care iti place.

Citește și:

5. Efectul Kuleshov

Efectul Kuleshov apare in momentul in care o persoana, dupa ce a vazut doua cadre care nu au legatura, face inconstient o conexiune logica intre ele. Acest efect este folosit cu succes in randul cinematografilor, insa si in randul comerciantilor, incercand sa faca o conexiune intre tine si un anumit produs.

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.