Setari Cookie-uri

9 Efecte psihologice care ne influenteaza comportamentul

Sunt momente in care facem ceva si apoi stam sa ne intrebam care a fost logica din spatele comportamentului. Ce s-a intamplat de fapt? Psihologii spun ca exista intotdeauna o logica, insa cel mai adesea se ascunde in anumite particularitati ale mintii noastre. 

6. Aspectul nu conteaza

Acest efect apare in momentul in care o persoana crede ca este urata, motiv pentru care viata personala este un esec. Cel mai adesea, astfel de persoane sunt atragatoare, inar problema este mai mult despre stima de sine decat defectele reale.

7. Bias-ul supravietuirii

Cel mai adesea judecam o situatie doar dupa succesul avut al unui om ("supravietuitor), insa stim doar o parte a povestii lui. De exemplu, invidiem o persoana care a devenit bogata vanzand servetele, insa nu stim cate afaceri a incercat si de cate ori a esuat. Invata sa privesti lucrurile din diferite unghiuri.

8. Efectul greu de atins

Acesta este fenomenul care spune ca ce greu de atins este intotdeauna cel mai dorit.

9. Frica de frumusete

Ai observat ca oamenii obisnuiti nu prea stau langa oamenii frumosi (de exemplu in transportul public)? Fac asta doar daca nu mai sunt alte locuri. Motivul: acesti oameni simt o tensiune excesiva langa oamenii frumosi: emotie, teama de comparatie, teama de a fi prinsi analizand.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.