Setari Cookie-uri

Cum sa dezarmezi oamenii furiosi?

Sfaturi de la un psiholog pentru a iti pastra calmul cand comunici cu o persoana nervoasa si agitata.

3. Alege calmul

O persoana furioasa cauta o lupta. Prin gesturile si acuzatiile neplacute, iti cere sa te angajezi in aceasta lupta. Asadar, ce este necesar in prezenta unei persoane agitate? O persoana linistita si calma.

Raspunsul constructiv nu este sa accepti lupta. Cand tipa, vorbeste incet. Cand se apropie, mareste distanta. Cand spune multe, fii cat mai relaxata si mai scumpa la vorbe. Castiga prin dezarmare. Vei deveni de neatins si vei obtine control prin cresterea spatiului emotional si fizic.

4. Ofera o prajitura imaginara

Prajiturile sunt dulci, pasnice, calme si indica zambet si fericire. Oamenii furiosi au nevoie de o prajitura imaginara. O mare parte a furiei lor este determinata de credinta lor sau de sentimentul ca ei nu primesc niciodata ceva sau ca cineva le-a furat prajitura. De aceea cea mai buna solutie este sa le oferi o prajitura (sau chiar mai multe) chiar daca ei nu ar merita nimic din partea ta.

Citește și:

In ciuda comportamentului nepotrivit, a tipetelor, a pumnilor stransi si a chipurilor rosii, cei mai suparati oameni au un mesaj trist. Cel mai probabil, ei incearca sa iti spuna ca se simt raniti, ignorati, lipsiti de respect, ca nu se apreciaza si nu se iubesc.

Ascultandu-i si raspunzandu-le cu rabdare si mult calm reprezinta cheia pentru a ii linisti.

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.