Setari Cookie-uri

In nutritie exista doar trei contraindicatii: Nu combinati niciodata aceste alimente!

Descopera ce inseamna o alimentatie echilibrata, care este ora la care luam cina si de cate ori trebuie sa mancam pe zi + alte sfaturi importante de nutritie pe care este bien sa le stim.

Dr. Florin Balanica, specialist in Medicina Personalizata, Nutritie si Nutrigenomica, a explicat ce inseamna o alimentatie echilibrata. Medicul a atras atentia ca ora la care luam cina e foarte importanta dar si ca trebuie sa mancam, neaparat, de cinci ori pe zi.

foto interior si prima pagina: Rawpixel.com, Shutterstock

”Metabolismul functioneaza ca o masina, in momentul in care noi ii dam cheie, motorul porneste si arde combustibil. Daca noi nu mancam numarul de mese, inseamna ca n-am dat cheie si ca nu vom arde combustibilul. Tot ce conteaza nu e sa nu mancam ci sa ardem corect ceea ce mancam”, a explicat medicul.

Prima regula in nutritie: numarul de mese este important pentru ca celula functioneaza ca o baterie care isi termina energia la 2-3 ore si de aceea, trebuie sa avem cinci mese pe zi (3 mese principale, 2 gustari). A doua regula e ca cina nu trebuie sa depaseasca ora 20.00. Ora ultimei mese este foarte importanta.

Citește și:

Este foarte important si ce mancam, nu doar cat si cand mancam, asa ca a treia regula e sa preferam:

-proteinele de buna calitate: carnea alba (pui, peste, curcan, fructe de mare), albusul de ou, iaurturile si branzeturile slabe (2 procente de grasime).

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.