Setari Cookie-uri

Ovazul: beneficii si retete delicioase pentru micul dejun

Ovăzul face parte din categoria cerealelor care nu ar trebui să îți lipsească din alimentație, contribuind mai ales la o digestie bună și la menținerea senzației de sațietate.

Chiar dacă este post și ești obişnuit să consumi cerealele, printre care și ovăzul, doar cu lapte, să știi că poți să le combini cu absolut orice, de la suc de fructe până la pastă de legume.

Important este ca ovăzul să nu lipsească din alimentația ta și să îl consumi împreună cu semințele chia, ambele având o cantitate foarte mare de nutrimenți benefici organismului uman.

foto interior si prima pagina: Foxys Forest Manufacture, Shutterstock

În plus, ține cont de faptul că prima masă a zilei trebuie să fie cea mai consistentă, astfel încât să îți menții energia pe tot parcursul zilei și să îți poți duce la bun sfârșit toate angajamentele zilei în curs.

Ovăzul reduce colesterolul

Îți dorești să scapi de câteva kilograme bune și nu vrei neaparat să îți petreci prea mult timp la sală? Ei bine, secretul sucesului tău stă 90% în dietă și doar 10% în mișcare, iar ovăzul având un conținut bun de beta-caroten și fiind o fibră solubilă, te va ajuta să controlezi nivelul de zahăr din sânge.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.