Se vorbeste mult despre alimentele cu zero calorii, in general, si, in mod special, despre fructe si legume cu zero calorii. Ce sunt alimentele cu zero calorii? Alimentele cu zero calorii sunt acelea care, pentru a fi digerate, asimilate si metabolizate se consuma mai multa energie (mai multe calorii) decat cele care sunt aduse prin ingestia acestora. In consecinta, aportul caloric pe care aceste alimente il aduc este zero, sau chiar negativ.

Beneficiile nucilor pentru sanatate

foto interior si prima pagina: leonori Shutterstock

Pentru a beneficia de aceasta proprietate pe care o au aceste fructe si legume cu zero calorii conteaza cum sunt consumate. Sosurile, grasimile adaugate, prepararea prin prajire sau alte moduri de gatire fac din ele surse de calorii.

Lista aproape completa cu fructe si legume cu zero calorii cuprinde: merele, caisele, sparanghelul, sfecla rosie, broccoli, conopida, morcovii, telina, afinele, cresonul, castravetii, usturoiul, grapefruitul, fasolea verde, napi, prazul, lamaia, salata verde, ceapa, portocalele (intregi, si nu mai mult de doua fructe mari pe zi), ardeiul gras si ardeiul iute, ananasul, prunele, zmeura, spanacul, capsunile, ridichile (si cele albe si cele rosii), rosiile, pepenele verde (dar nu mai mult de doua felii).

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Lista celor 30 de ALIMENTE cu calorii NEGATIVE
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: