Setari Cookie-uri

Cum să îți liniștești sufletul anxios și stresat?

Cand gandurile mele sunt pierdute in frica si dorinta, devin agitata, nerabdatoare, deprimata, fricoasa, plictisita si dependenta de lucruri care cred ca ma pot face fericita.

Dacă vrei să înveți cum să te liniștești, trebuie să înveți arta respirației conștiente. Este incredibil de simplă. Ce trebuie să faci - doar să fii concentrată asupra respirației, să faci din aceasta o prioritate. Nu există altă tehnică mai simplă, mai ușoară și fără efort ca aceasta.

foto interior si prima pagina: Captblack76 Shutterstock

Chiar dacă respirația conștientă este o practică foarte simplă, iată câteva sfaturi care te vor ajuta enorm:

1. Nu îți forța respirația

Forțându-te să respiri adânc poți duce la creșterea anxietății. În schimb, încearcă să te concentrezi pur și simplu asupra respirației chiar dacă aceasta este superficială. Respirația mindful îți cere să dezvolți puterile de concentrare. Pe măsură ce te concentrezi ușor asupra respirației, vei vedea cum respirația devine tot mai profundă și mai naturală.

Citește și:

2. Permite-ți să respiri rapid și superficial

Când te concentrezi pentru prima dată asupra respirației îți dai seama că aceasta este rapidă și superficială. Permite-ți să respiri în acest fel. Nu încerca să forțezi schimbarea deoarece vei crea tensiune. Permiteți să respiri fără obstacole, însă acordă atenție acestui moment, fii atentă la respirație.

3. Înțelege tendința ta de a judeca

Este important să te apropii de respirația mindful multă răbdare. În loc să îți dorești să stăpânești această tehnică agresiv, oferă-ți permisiunea de a respira în orice fel ți se pare natural. Cu cât ești mai stresată cu privire la modul în care respiri, cu atât vei fi mai anxioasă. În loc să fie o practică relaxantă, respirația profundă devine o altă sursă de stres.

Citește și:

4. Ai răbdare

Respirația conștientă este o artă. Este în regulă dacă uiți de ea din când în când. Ori de câte ori observi că te-ai întors la gândurile tale, întoarce-ți atenția asupra respirației.

5. Fii atentă

Uneori te ajută să acorzi atenție modului în care inspiri și expiri. Descoperă cum se simte corpul tău în timpul acestor procese. Observă-ți stomacul și modul în care se mișcă. Observă-ți gâtul și cum se simte. Observă senzația pe care o simți în întregul corp pe măsură ce inspiri.

6. Folosește cuvinte blânde

Uneori poți folosi cuvinte blânde în timpul exercițiilor de respirație. Poți spune aceste cuvinte în tăcere sau mental pentru a te ancora în prezent. De exemplu: "Respir, îmi calmez corpul. Expir, mă relaxez.".

Citește și:

7. Practică acest exercițiu în fiecare zi

Deși respirația conștientă nu trebuie să devină o practică formală, poți încerca să îi dedici cinci sau zece minute în fiecare dimineață. Cel mai important lucru de reținut - respirația conștientă trebuie să fie o adoptată ca o practică zilnică integrată în viața ta și practicată ori de câte ori este posibil.

8. Înțelege importanța respirației conștiente

Pentru a înțelege importanța respirației conștiente trebuie să înțelegi cât de importanță (vitală) este aceasta pentru tine și viața ta.

Ce m-a ajutat să continui practica respirației conștiente este să îmi dau seama cât de distructivă tinde să fie mintea ta. Când gândurile mele sunt pierdute în frică și dorință, devin agitată, nerăbdătoare, deprimată, fricoasă, plictisită și dependentă de lucruri care cred că mă pot face fericită. Respirația conștientă mă ajută să încetinesc și să mă reconectez cu frumusețea momentului prezent. Când sunt ancorată aici și acum, sunt capabilă să simt o imensă bunăstare, relaxare și bucurie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.