Setari Cookie-uri

Depresia. Trebuie să fii puternică

Deși știu că e greu, sfatul meu este să nu vă abandonați. Să vă deschideți – pentru că atunci când faceți asta, soluțiile vin la voi.

Sunt convinsă că nu sunt singura care a fost crescută auzind această propoziție încă din copilărie. O femeie trebuie să fie puternică, la fel ca un bărbat, și nu are voie să nu poată sau să arate semne de slăbiciune.

foto interior si prima pagina: Photographee.eu, Shutterstock

De câte ori nu v-a zis vocea interioară “trebuie să fii puternică, trebuie să poți, să fii cea mai bună”? E greu să conștientizăm această voce din mintea noastră, pentru că ea e acolo încă din copilărie, de când părinții noștri ne îndemnau să fim cei mai buni, să fim mereu în competiție cu ceilalți, să câștigăm toate premiile, să-i facem să fie mândri de noi. Iar acest lucru ne făcea să credem că nu vom fi suficient de buni pentru a fi iubiți și acceptați dacă nu ne ridicăm la acele standarde.

Citește și:

Uneori trebuie să te gândești în primul rând la tine

Cumva, pentru că dorința noastră cea mai mare este să fim acceptați și iubiți, toate acțiunile noastre se focusează pe această direcție, în mod inconștient.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.