Setari Cookie-uri

Ce alimente trebuie să consumi la început de toamnă

La fiecare început de toamnă există anumite alimente ce nu trebuie neglijate! Iată ce trebuie să consumi pentru a menține sănătatea!

La fiecare început de toamnă există anumite alimente ce nu trebuie neglijate! Iată ce trebuie să consumi pentru a menține sănătatea!

foto interior si prima pagina: VICUSCHKA Shutterstock

Merele au în compoziţie minerale precum magneziu, calciu, cupru, dar şi o serie de vitamine, cu precădere vitamina C. Un rol important îl au pectinele, care participă la buna funcţionare a aparatului digestiv, reglând peristaltismul intestinal şi absorbind deşeurile şi toxinele, putând preveni astfel cancerul de colon. Prin vitamina A se stimulează secreţia mucusului intestinal, care are un rol protector, participând la prevenţia ulcerului, dar şi la dezinfecţia intestinului.

De asemenea, la fel de benefice sunt și prunele. Acesea au în compoziţie glucide, hidraţi de carbon, acizi organici, vitaminele A şi B, minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier. Sunt cunoscute pentru proprietăţile lor de stimulare a tonusului nervos şi de combatere a stărilor de oboseală.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.