Setari Cookie-uri

5 Exerciții care îți antrenează mintea să rămână pozitivă

Distragerile de zi cu zi, oamenii negativi și alte lucruri exterioare ne pot schimba radical starea de dispoziție și modul în care gândim sau vedem o anumită situație. Partea bună este că putem învăța cum să ne antrenăm creierul pentru a rămâne optimiști în momentele dificile.

Distragerile de zi cu zi, oamenii negativi și alte lucruri exterioare ne pot schimba radical starea de dispoziție și modul în care gândim sau vedem o anumită situație. Partea bună este că putem învăța cum să ne antrenăm creierul pentru a rămâne optimiști în momentele dificile.

foto interior si prima pagina Creaturart Images, Shutterstock

Iată câteva soluții:

1. Recunoștința zilnică

Folosește un jurnal, notițe în telefon, un post it... orice îți este la îndemână. Când te trezești dimineața, fă-ți un obicei din a scrie cel puțin trei lucruri pentru care ești recunoscătoare. Poate fi vorba despre orice: despre zâmbetul pe care îl poți oferi unei persoane străine, răsăritul de dimineață, locul de muncă pe care îl ai, faptul că ești sănătoasă. Orice.

Citește și:

Dacă îți este greu să te gândești la ceva imediat, gândește-te la faptul că ceva tocmai ce s-a întâmplat și poți fi recunoscătoare pentru acest lucru: te-ai trezit azi. Nu toată lumea primește acest cadou de la viață.

2. Rămâi pe drumul tău

Rămâi concentrată pe ceea ce îți dorești; această stare te va împiedica să atragi energia negativă în jurul tău. Poți găsi echilibru în mai multe activități: yoha, meditație, respirație profundă, mersul în natură sau orice altă activitate care te ajută să îți relaxezi mintea și să scapi de gânduri.

În interiorul tău există o liniște și un sanctuar în care te poți retrage în orice moment dorești.

3. Rămâi activă

Nu evită exercițiile fizice, întotdeauna te ajută să ai o stare pozitivă și să te simți bine în corpul tău. Chiar dacă spui că nu ai timp, găsește câteva minute pe zi și încearcă un antrenament care să îți pună în mișcare tot corpul. De asemenea, poți încerca să iei scările în loc de lift, să cauți o rută ocolitoare de acasă la muncă și tot așa. Opțiuni există, trebuie doar să îți dorești să le găsești.

Citește și:

4. Mănâncă, hidratează-te și dormi bine

Aportul nostru de hrană, apă și somn poate afecta foarte mult starea de spirit și sănătatea mintală. Un studiu a constatat că doar deficiențele de vitamina pot provoca declinul sănătății mintale, lucru care poate duce la stres, anxietate, depresie și alte tulburări psihologice.

Când vine vorba de somn, dovezile sugerează că atunci când oamenii sunt lipsiți de somn, devin mai sensibili, mai supărați, mai ostili.

Este important să mănânci cât mai sănătos, să incluzi în dieta ta multe fructe și legume proaspete, să consumi multă apă și, bineînțeles, să dormi 8 ore pe noapte.

5. Ajută alte persoane

Uneori cel mai bun mod de a te ajuta să rămâi optimistă este să îi ajuți pe ceilalți. Oferă o mână de ajutor, alege să fii alături de cei care sunt la pământ, oferă sfaturi, cauta soluții. Nu evită energia negativă din jurul tău, dacă te concentrezi doar asupra lor vei reuși să îi ajuți cu o gândire pozitivă.

Citește și:

Bonus. Învață să te iubești.

Este timpul să descoperi cine ești. Este timpul să lași deoparte toate măștile și să fii sinceră cu tine. Este timpul să înveți să te iubești, să te conectezi la propria persoană și să devii cea mai bună versiune a ta. Te invităm la Kudika Body&Spirit Camp, tabăra de lifestyle sănătos unde vei avea ocazia să descoperi care sunt nevoile tale spirituale și corporale și, mai ales, cum să răspunzi acestora într-o manieră personalizată și echilibrată, alături de un nutriționist și un speaker motivațional.

Vei avea 3 zile de workshopuri relaxante în care vei învăța să ai grijă de trupul și de mintea ta combinate cu ședințe de spa, mese sănătoase și exerciții de relaxare. Inscrie-te aici.

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.