Setari Cookie-uri

Cum îţi dai seama că suferi de depresie

Am intrat de ceva timp în anotimpul rece şi avem parte de frig, umezeală și întuneric. Ne trezim dimineața pe întuneric și tot pe întuneric ne întoarcem acasă, după o zi de muncă

Soarele își face simțită prezența tot mai rar, iar noi tânjim în continuare după vremea însorită de vară. Zilele sunt mai scurte, cu lumină slabă, și avem din ce în ce mai puțin chef de ieșit la plimbări. În plus, se apropie sărbătorile și vine vremea bilanțului de peste an.

foto interior si prima pagina: Photographee.eu Shutterstock

Acesta este, în mare, tabloul sufletesc al majorității dintre noi în luna decembrie. Dar, v-ați întrebat de ce persoana de lângă dumneavoastră este mult mai afectată în această perioadă?

„Unii dintre noi pur și simplu nu au structura necesară pentru a înfrunta intrarea în anotimpul rece și, încetul cu încetul, cad într-o stare cenușie și pesimistă, pe care noi, specialiștii, o numim depresie. În forma ei cea mai ușoară, cu simptomele ușor depresive enumerate mai sus, această stare poartă numele de tulburare afectivă sezonieră sau, mai bine spus, depresie sezonieră”, declară dr. Cozmin Mihai, medic specialist psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.