Setari Cookie-uri

Beneficiile consumului de broccoli

Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentaţie.

Broccoli face parte din renumita familie a cruciferelor (brasicaceelor), alături de varză, conopidă, kale, varză de Bruxelles, gulie, nap, muştar. Poate avea, la anumite varietăţi, culoarea galbenă sau chiar violet. Originar din estul Mediteranei şi Asia Mică, broccoli a fost cultivat în Italia din cele mai vechi timpuri romane şi a fost adus în Anglia şi America, în anii 1700.

foto interior si prima pagina: s_derevianko, Shutterstock

Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentaţie. Include în cantităţi mari vitamina C şi vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină, dar şi fibre solubile şi insolubile, care ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor.

Citește și:

Calităţile nutriţionale incontestabile şi virtuţile terapeutice îl recomandă spre consum în scopul diminuării riscurilor unor afecţiuni grave.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.