Kudika
24 Ianuarie 2019

Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentaţie.

Broccoli face parte din renumita familie a cruciferelor (brasicaceelor), alături de varză, conopidă, kale, varză de Bruxelles, gulie, nap, muştar. Poate avea, la anumite varietăţi, culoarea galbenă sau chiar violet. Originar din estul Mediteranei şi Asia Mică, broccoli a fost cultivat în Italia din cele mai vechi timpuri romane şi a fost adus în Anglia şi America, în anii 1700.

Fructele si legumele - mai mult decat niste simple alimente. Cele mai importante beneficii daca le consumi zilnic

foto interior si prima pagina: s_derevianko, Shutterstock

Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentaţie. Include în cantităţi mari vitamina C şi vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină, dar şi fibre solubile şi insolubile, care ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor.

Calităţile nutriţionale incontestabile şi virtuţile terapeutice îl recomandă spre consum în scopul diminuării riscurilor unor afecţiuni grave.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Alimentele benefice pentru organism pe care eviți să le consumi

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: