Setari Cookie-uri

5 Moduri de a iesi dintr-o stare proasta in mai putin de 5 minute

Iata care sunt cele mai la indemana modalitati de a iesi dintr-o stare proasta in mai putin de 5 minute: 

Nu este o viata grea, ci o zi grea. Sa nu uiti asta niciodata.

Cand ai o dispozitie proasta poti ajunge sa vezi doar partea neplacuta a lucrurilor, sa iti doresti sa fii singura, sa eviti intalnirile cu oamenilor din jurul tau. Din fericire, exista cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a iti schimba rapid starea de spirit si pentru a te simti mult mai optimista cu privire la ziua ta.

Iata care sunt cele mai la indemana modalitati de a iesi dintr-o stare proasta in mai putin de 5 minute:

1. Incearca arta respiratiei

Una dintre cele mai simple variante de a te linisti si relaxa este sa inveti sa respiri corect. Incearca tehnica de 5 secunde: inspiri profund timp 5 secunde, tii aerul in plamani 5 secunde, apoi expiri usor tot timp de 5 secunde. Repeta acest proces de 10 ori pentru rezultate optime.

2. Mananca ceva sanatos

Foamea poate fi un motiv pentru care esti intr-o stare de dispozitie proasta, mai ales daca esti stresata sau prea ocupata pentru a gasi timp sa manaci. Insa o mancare rapida si, cel mai important, sanatoasa te va ajuta sa iti schimbi rapid starea de spirit.

Citește și:

Important: oricat de greu ar fi, incearca sa consumi alimente sanatoase in situatiile dificile pentru ca acestea te vor ajuta foarte mult sa scapi de starea de spirit proasta care iti apasa pe umeri.

3. Incearca aromaterapia

Mirosul de lavanda sau de portocala iti poate imbunatati starea de spirit si, de asemenea, poate reduce anxietatea. Cercetatorii de la Clinica de Neurologie de la Universitatea de Medicina din Viena au studiat efectele aromaterapiei intr-un loc asociat cu nivelul ridicate de stres - si anume cabinetul stomatologic. Studiul a fost facut pe 200 de pacienti. In urma acestuia, specialistii au ajuns la concluzia ca mirosurile de lavanda si portocala reduc anxietatea si imbunatatesc starea de spirit pacientilor care asteapta pentru tratamente dentare. Experimenteaza cu mai multe uleiuri esentiale si gaseste unul care functioneaza cel mai bine pentru tine.

Citește și:

4. Fa o scurta plimbare afara

O scurta plimbare in aer liber imbunatateste rapid starea de spirit. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Essex, Marea Britanie, exercitiile in natura (da, chiar si plimbarea) sunt la fel de eficiente precum antidepresivele si au efecte vizibile imediat.

5. Incurajeaza-te

Citește și:

Este timpul sa vorbesti cu tine si sa iti spui ca totul va fi bine. Renunta la acea voce negativa din capul tau si inlocuieste-o cu una care iti spune doar lucruri frumoase.

Iata cateva exemple:

"Este un moment dificil, nu o viata dificila. Stiu ca pot sa trec peste el."
"Fac tot ce imi sta in putinta sa rezolv aceasta situatie."
"Cred in capacitatea mea de a gasi o solutie de a merge mai departe."
"Astazi nu permit obstacolelor sa ma incetineasca."
"Invat din greselile mele si merg mai departe."

foto main: GoodStudio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.