De ce ar trebui sa mancam mai des mamaliga?

De ce ar trebui sa mancam mai des mamaliga?
Kudika
31 Martie 2019

Alimentul traditional este consumat atat la oras, cat si in mediul rural si, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos. Iata cat de buna este mamaliga pentru sanatatea ta.

Mamaliga este o sursa buna de proteine vegetale. In plus, contine acizi grasi nesaturati, hidrocarburi, amidon, albumina, vitamine din grupul B, vitaminele K, E, potasiu, fier, zinc, dar si calciu, magneziu si fosfor. Porumbul nu contine gluten, deci poate fi consumat si de cei cu intoleranta sau boala celiaca si inlocuieste cu succes orezul, graul si alte cereale cu gluten.

De asemenea, ajuta la mentinerea capacitatilor cognitive si incetineste procesul de imbatranire a creierului cu pana la 10%, datorita continutului mare de tiamine. Femeile gravide isi pot asigura doza necesara de acid folic. Imbucurator este faptul ca prin fierbere, porumbul isi pastreaza peste 60% din calitatile nutritive.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Valerio Pardi Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri