Prazul, o sursă importantă de vitamine şi minerale

Prazul, o sursă importantă de vitamine şi minerale
Kudika
16 Noiembrie 2019

Puţini ştiu că prazul este 90% apă, sursa vieţii, fără de care nu putem trăi. De asemenea, dacă mănânci praz, te vei umple de energie datorită vitaminelor A, C, E, K. Prazul mai conţine şi câteva vitamine din complexul de B-uri.

Prazul se cultivă din timpuri străvechi, din vremea Egiptului antic, egiptenii spunând că acesta are proprietăţi afrodisiace. Mai târziu îl întâlnim la romani, după care a fost plantat în întreaga Europă. După cum bănuiţi, acesta face parte din aceeaşi clasă a plantelor unde întâlnim ceapa şi usturoiul, însă proprietăţile sale vindecătoare sunt mult mai puternice. Perioada în care acest aliment bogat nutritiv poate fi consumat este cuprinsă între lunile noiembrie și februarie.

Prazul, o sursă importantă de vitamine şi minerale

Puţini ştiu că prazul este 90% apă, sursa vieţii, fără de care nu putem trăi. De asemenea, dacă mănânci praz, te vei umple de energie datorită vitaminelor A, C, E, K. Prazul mai conţine şi câteva vitamine din complexul de B-uri.

Planta are în componenţa sa şi o serie de minerale preţioase pentru sănătate.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Natali 44, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: