Setari Cookie-uri

3 Factori care pot declanșa starea de anxietate și cum să evităm aceste situații

Tot mai multe persoane se confruntă cu anxietatea. De la nervozitate pură la atacuri de panică și de la frica de a vorbi în public la tulburări de anxietate, toată lumea experimentează anxietatea într-un fel sau altul.

Cu toate acestea, nu se poate nega că anxietatea poate fi înspăimântătoare și provocatoare și că de prea puține ori reușim să trecem peste ea. Pentru a înțelege mai bine cum să luptăm împotriva anxietății, ar trebui să înțelegem care sunt factorii care o declanșează:

3 Factori declanșatori ai anxietății și cum putem evita aceste situații:

1. Mediul înconjurător.

Ceea ce se întâmplă în jurul nostru poate juca un rol semnificativ în gândurile, emoțiile și experiențele noastre. De aceea, trebuie să acordăm atenție situațiilor din mediul înconjurător care pot declanșa anxietate. Iată câteva exemple:

- Este prea cald. Ce poți face în această privință: încearcă să te îmbraci conform temperaturilor de afară.

Citește și:

- Ești înconjurată de multe lucruri. Ce poți face în această privință: este momentul să începi să trăiești un stil minimalist. Încearcă să îți faci ordine în casă, să renunți la lucrurile de care nu mai ai nevoie și să îți transformi locuința.

- Stai prea mult timp în casă. Ce poți face în această privință: încearcă să faci în fiecare zi câte o plimbare prin natură/parc sau chiar să stai pe terasă timp de jumătate de oră.

2. Ești întotdeauna conectată

Este foarte bine să rămâi conectată. Însă, la fel că în cazul tuturor lucrurilor în exces, prea multă conexiune se poate întoarce împotriva ta. Iată câteva exemple:

- Ești întotdeauna disponibilă la muncă. Ce poți face în această privință: după ce ai terminat treaba, închide laptopul și pune telefonul de la muncă pe silențios și nu le mai verifica până a două zi.

Citește și:

- Stai prea mult pe social media. Ce poți face în această privință: consumă social media într-un mod sănătos. Nu trebuie să stai non stop pe rețelele de socializare, să dai scroll pe Facebook și pe Instagram și să fii la curent cu tot ce fac oamenii din listele tale de prieteni. De asemenea, nu te compara niciodată cu nimeni - pe social media sunt postate doar momentele frumoase.

3. Îți faci prea multe griji

Viața este plină de evenimente stresante și nedorite care pot declanșa anxietate. De ținut minte: factorii de stres nu trebuie să fie foarte severi pentru a declanșa anxietate, chiar și ceva mărunt îți poate schimba starea de spirit. Încearcă să identifici acești factori și învață să te pregătești pentru ei.

foto main: artem_mortem, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.