Setari Cookie-uri

Cel mai subestimat tip de exercitiu fizic: te ajuta sa slabesti si e distractiv

5 motive pentru care merita sa introduci saritul cu coarda in rutina ta zilnica: un exercitiu complex care mentine sanatatea si rezistenta organismului tau si te ajuta sa slabesti rapid.

A sari coarda parea, la un moment dat, doar o activitate distractiva specifica claselor 1-4, in pauzele dintre orele de lucru. Acesta este jocul copilariei, indiferent daca ti-ai petrecut-o printre blocuri sau la tara, la bunici — saritul cu coarda ne aminteste tuturor de inocenta si bucuria de a petrece timp cu ceilalti copii, in aer liber.

Doar ca in spatele acestui joc nici nu banuiam atunci ca stau motive extrem de serioase pentru care merita sa il practici chiar si cand esti adult. Iar primul motiv care imi vine in minte este faptul ca saritul corzii face parte dintotdeauna din programul antrenamentelor de box.

„Boxerii se folosesc de acest exercitiu pentru forta, echilibru si intarirea sistemului cardiovascular”, spune doctor William Roberts, directorul programului de medicina sportiva in cadrul Universitatii Medicale din Minnesota.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.