Setari Cookie-uri

Cum sa elimini gandurile negative si sa traiesti in momentul prezent

Mi s-a facut pielea de gaina. Cu totii ne dorim sa traim o viata frumoasa. Fara griji. Fara probleme. Fara stres. Vestea buna este ca ne putem imbunatati calitatea vietii printr-un singur exercitiu: invatand cum sa ne linistim mintea si sa traim in momentul prezent. 

Iata 4 tehnici eficiente pentru a elimina gandurile negative si a trai in momentul prezent - recunoscatoare pentru viata pe care o ai:

1. Tehnica vederii subtile

O viziune se naste cu ochii inchisi. Ce ai de facut: inchide ochii si imagineaza-ti un tablou care iti place cu adevarat - poate fi chipul unei persoane dragi sau un element specific al naturii care este semnificativ pentru tine: soarele, apa, vantul, un peisaj cu copaci, un munte, un rau.

Respira usor si profund in aceasta imagine. Incearca sa nu implici amintiri sau sa creezi lucruri suplimentare in tablou. Invata sa devii una cu aceasta imagine.

Foloseste-ti sentimentele cu care ai creat aceasta viziune subtila si vezi cum mintea ta se calmeaza instantaneu si cum concentrarea ta se axeaza pe momentul prezent. Respira usor concentrandu-te pe emotii si bucura-te de frumusetea tabloului.

Citește și:

2. Tehnica auzului subtil

Tacerea este sunetul tau interior. Acopera-ti urechile si simte sunetul. Cu ochii inchisi sau deschisi, concentreaza-te asupra redarii acestui sunet. Concentreaza-te asupra fluxului de respiratie si recunoaste diferenta dintre aceste doua sunete - sunt diferite, dar constante. Incearca sa te conectezi la un nivel profund cu ele.

Foloseste-ti sentimentele pe care le-ai creat cu acest exercitiu si vezi cum mintea ta se calmeaza instantaneu si cum concentrarea ta este asupra momentului prezent. Respira usor si bucura-te de armonia melodiei tale ritmice. Esti magica.

3. Tehnica mirosului subtil

Un miros bun te poate lovi neasteptat de profund. Ia un parfum care iti place cu adevarat - inspira usor si profund mirosul si concentreaza-te asupra sentimentelor pe care le experimentezi. Nu trebuie sa implici amintiri si nici sa iti imaginezi lucruri. Identifica doar ceea ce simti din parfum.

Citește și:

4. Tehnica subtila a atingerii

Palmele pot vindeca. Incepe sa freci incep palmele intre ele - observa caldura creata prin frecare. Pozitioneaza palmele pe fata si simte caldura care patrunde in corpul tau. Freaca din nou palmele intre ele si apoi pozitioneaza-le pe ochi sau pe oricare alta parte a capului - simte cum caldura patrunde in tine.

Simte linistea mintii prin palme - simte acest proces ca pe un moment lung de ancorare in momentul prezent. Respira usor si bucura-te de puterea energiei tale.

foto main S. Splajn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.