Setari Cookie-uri

Stresul ingrasa: 4 moduri in care iti afecteaza silueta

Greutatea ta o ia razna in perioadele stresante? Afla ce spun medicii despre teoria conform careia stresul poate fi responsabil pentru kilogramele in plus.

Atunci cand esti stresata, corpul tau intra in modul de „lupta sau fugi”, determinand eliberarea adrenalinei pentru a te ajuta sa luptati impotriva amenintarii care iti provoaca anxietate. Pentru a capata energia de care are nevoie ca sa faca fata acestei amenintari, corpul tau elibereaza si glucoza sau zahar in fluxul sanguin. Cand adrenalina dispare si nivelul glicemiei scade, hormonul stresului, cortizolul, intra in joc pentru a-ti oferi si el un plus de energie care sa te ajute sa „lupti” in continuare. Nu uita, corpul nostru este setat sa supravietuiasca.

Cortizolul creste apetitul

Deoarece cortizolul stimuleaza eliberarea insulinei pentru a-ti mentine constant nivelul de zahar din sange, acesta poate declansa si pofta de zahar sau un apetit mai crescut in general. Sa cedezi in fata acestor pofte intense va duce, desigur, la luarea in greutate. De fapt, cercetarile arata ca persoanele supraponderale tind sa aiba un raspuns al cortizolului crescut in perioadele de stres, spune endocrinologul Vidhya Illuri, citat de Women’s Health.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.