Setari Cookie-uri

7 Sfaturi de la călugării budiști pentru a aduce pacea și bucuria în viața ta

În viața de zi cu zi trecem prin atâtea urcușuri și coborâșuri care ne fac să ne simțim epuizați fizic, emoțional și spiritual. Dacă nu încercăm noi singuri să păstrăm pacea în sufletul nostru, energia pozitivă se va scurge treptat, lăsându-ne inima goală. 

Trebuie să ne reîncărcăm cu bucurie în fiecare zi dacă vrem să continuăm să dăm tot ce putem în activitățile noastre. Dacă nu suntem atenți, ajungem să fim depășiți de situațiile cu care ne confruntăm și să permitem stresului și anxietății să ne doboare și să pună stăpânire pe noi.

Corpul și mintea noastră trebuie să fie liniștite pentru ca noi să performăm la potențial maxim. Iată 7 practici pe care le poți cultiva zi de zi pentru a aduce pacea în viața ta:

1. Învață să fii conștientă de modul în care suntem conectați unul cu celălalt în acest Univers

Fiecare fir de iarbă, fiecare floare, fiecare animal, fiecare om... cu toții suntem conectați unul la celălalt printr-un fir invizibil și fiecare acțiune din partea noastră, chiar și cea mai mică, nesemnificativă, are un impact asupra celorlalți.

Citește și:

2. Meditația ne poate ajuta să ne relaxăm

Trebuie să înveți să îi permiți minții tale să se relaxeze și să lași ca intuiția să preia contolul. Nu este necesar să primeșți un mesaj extraordinar din partea Universului pentru a te bucura de o sesiune de meditație relaxantă.

Ai 5 minute la dispoziție? Atunci încearcă acest exercițiu: închide ochii și permite gândurilor să fie. Nu le ascunde, nu fugi de ele, nu le ignora. Apoi gândește-te la ele ca la niște valuri în ocean cum își continuă drumul datorită vântului care le împinge. Permite-le gândurilor să plece, iar minții tale să se liniștească. Când ești pregătită, deschide ochii.

3. Concentrează-te pe respirație

O altă tehnică pe care o poți încerca are legătură cu îmbunătățirea tehnicilor de respirație. Câteva respirații adânci, puternice, pot face minuni pentru sănătatea minții tale. Poți încerca mai multe exerciții de respirație astfel încât să îți dai seama care este cea care funcționează cel mai bine pentru tine.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.