Setari Cookie-uri

9 Metode eficiente de a îți calma sufletul când mintea se simte copleșită

Iată care sunt cele mai cunoscute metode pentru a îți calma mintea în perioade de stres. Aceste trucuri te ajută să scapi de stres, să te calmezi și să aduci liniștea în viața ta: 

Te simți copleșită? Ai un milion de lucruri de făcut astăzi și ești obosită chiar de dinainte de a începe treaba. Ești prinsă în procesul nesfârșit al activității zilnice. Ai un loc de muncă la care trebuie să dai tot ce ai mai bun, o familie care are nevoie de atenția ta, responsabilități, facturi... și nu nu mai găsești aproape niciodată timp și pentru tine.

Potrivit psihologilor, atunci când îți iei timp pentru tine, îți eliberezi mintea de anxietate și despresie, reduci furia din inima ta, sporești energia în corp și, cel mai important, crești nivelul fericirii.

Iată care sunt cele mai cunoscute metode pentru a îți calma mintea în perioade de stres. Aceste trucuri te ajută să scapi de stres, să te calmezi și să aduci liniștea în viața ta:

Citește și:

1. Fă-ți un masaj rapid

Când ești stresată, mușchii încep să se tensioneze - prin masarea lor vei reuși să îți calmezi instantaneu întregul corp.

2. Folosește aromaterapia

Uleiurile esențiale au efecte puternice asupra organismului și pot calma corpul. Ce poți folosi: levănțică, mentă, bergamotă - aceste produse sunt cunoscute pentru abilitățile lor incredibile de a liniști și de a relaxa.

Citeste si ULEIURI ESENȚIALE CARE TE SCAPĂ DE ANXIETATE ȘI STRES

aromaterapie

foto main Vera Prokhorova, Shutterstock

3. Vorbește cu o persoană de încredere

Uneori trebuie să scoți din sufletul tău tot ce ai acolo. Cel mai bun mod de a face asta este să suni un prieten și să îi spui prin ce treci. O persoană care ține la tine te va asculta și îți va oferi și sfaturi înțelepte dacă ai nevoie.

Citește și:

4. Ieși în natură

Știai că mulți oameni care au atacuri de panică vor să fugă afară, în natură? Acest lucru este valabil, în special, la cei care suferă de claustrofobie. Natura eliberează sentimente pozitive în organism și ajută la calmarea minții.

5. Scrie-ți gândurile într-un jurnal

Psihologii recomandă să scriem în jurnal cât mai des cu putință deoarece această metodă scade suferința emoțională. Poți face din asta un adevărat obicei: 10-15 minute pe zi sunt suficiente.

6. Meditează

Când vine vorba de a îți calma mintea, meditația este cel mai bun lucru de făcut. Chiar și 10 minute sunt suficiente pentru a te ajuta să te simți mai bine.

7. Organizează-ți spațiul

Uneori oamenii se simt stresați și copleșiți pentru că au dezordine în jurul lor. Mediul în care ești are un efect direct asupra modului în care gândești. Te poți simți mult mai bine ridicându-te, mișcându-ți corpul și încercând să îți organizezi puțin biroul/ casa (sau doar o parte din ea).

Citește și:

8. Mișcă-ți corpul

Vrei să îți calmezi mintea? Atunci mișcă-ți corpul. Ieși la alergat, fă o plimbare, încearcă o sesiune de workout în casă (poți face chiar și pilates/yoga). Când faci exerciții fizice, corpul tău eliberează hormoni buni care te ajută să te simți mult mai bine.

9. Personalizează-ți o mantră și spune-o de fiecare dată când te simți agitată sau nervoasă

Creează-ți o afirmație pozitivă pe care să o rostești de fiecare dată când simți că nu ești în regulă și că ai nevoie de o pauză. Exemple de mantre:

"Nu permit acestor gânduri să îmi invadeze liniștea. Le las să plece mai departe."

"Sunt mai puternică decât gândurile mele."

"În sufletul meu atrag energie pozitivă, liniște și bucurie."

Citește și:

"Și asta va trece. Este doar un moment puțin dificil."

"Am încredere în mine că reușesc să depășesc această situație."

"Mă eliberez de toată energia negativă și permit liniștii să îmi inunde inima."

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.