Setari Cookie-uri

Uleiuri esențiale care te scapă de anxietate și stres

Folosită de secole pentru relaxarea corpului și liniștea minții, aromaterapia are un impact direct asupra creierului. Iată care sunt cele mai bune uleiuri esențiale care înving anxietatea, ne oferă mai multă energie și ne ajută să luptăm cu oboseala din toiul zilei.

Uneori anxietatea poate veni dintr-o lipsă de încredere sau siguranță (sau ambele), si apare adesea din cauza lipsei timpului pentru îngrijirea sufletului. Una dintre cele mai comune probleme ale societății noastre este stresul. Din cauza stresului multe persoane nu reușesc să doarmă noaptea și să își reîncarce corpul cu energie, motiv pentru care sunt mai tot timpul obosite, agitate și nu reușesc să se concentreze așa cum trebuie asupra tașkurilor zilnice (pe toate planurile).

Ce este de făcut pentru a scăpa de anxietate și stres?

Un prim pas ar fi să găsim timp pentru a ne relaxa, a medita. Sunt necesare doar câteva minute pe zi pentru a face mici exerciții de respirație care ajută mult la scăderea nivelului de stres. De asemenea, exercițiile fizice ajută la reducerea stresului și aducerea echilibrului înapoi în viața noastră. Concentrarea asupra propriilor gânduri ne poate pregăti mintea și corpul pentru a accepta viața pe care o trăim și a avea mai multă încredere în noi. Un ultim sfat ar fi folosirea uleiurilor esențiale.

Citește și:

uleiuri esentiale portocala

foto interior si prima pagina: Nikolay Litov, Shutterstock

De ce să folosim uleiuri esențiale?

Folosită de secole pentru relaxarea corpului și liniștea minții, aromaterapia are un impact direct asupra creierului. Potrivit mindbodygreen, nervul olfactiv este singurul nerv cranial senzorial care are contact direct cu mediul (și acesta este modul în care uleiurile esențiale pot declanșa sistemul limbic). Atunci când inspirăm un ulei esențial, acesta intră imediat în corpul nostru și în plămâni, afectând sistemul nostru mai repede decât orice alte remedii digerabile. Acest acces direct la sistemul limbic permite uleiurilor esențiale să influențeze o varietate de sisteme ale corpului nostru, cum ar fi centrele de somn, memorie și emoție.

Uleiuri esențiale care înving anxietatea

Menta este ingredientul recomandat de majoritatea specialiștilor în aromoterapie împotriva stresului și a anxietății. Conținutul energic de mentol permite minții să se concentreze asupra sarcinii din fața noastră și să blocheze factorii străini care distrag atenția. În plus, relaxează mușchii și sprijină sistemul respirator prin deschiderea căilor respiratorii. Când ne simțim foarte stresați și agitați, putem folosi ulei esențial de mentă pentru a ne liniști și a ne concentra mai bine.

Citește și:

Vezi tipuri de ulei esențial de mentă

uleiuri esentiale menta

foto: Yulia Furman, Shutterstock

Uleiuri esențiale pentru mai multă energie

Uleiul de citrice, cum ar fi portocală sălbatică, grapefruit, lămâie sau lime, conțin niveluri ridicate de limonen, permițând un efect de curățare asupra minții și aducând mai multă energie. Acesta crește motivația, mai ales atunci când este asociat cu uleiul de mentă.

Pentru aceste uleiuri este necesar un difuzor de arome; acesta este un dispozitiv mic, asemănător unui umidificator, care amestecă uleiurile cu apă.

Ingredientele necesare:

- 3 picături de ulei esențial de mentă;
- 3 picături de portocală sălbatică (sau orice alte citrice preferate)

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.