Setari Cookie-uri

9 Lucruri pe care să ți le spui în momentele tensionate pentru a îți elibera sufletul de energia negativă din jur

Abilitatea de a nu reacționa exagerat sau de a nu accepta ca energia negativă și drama să pună stăpânire pe tine te ajută să îți menții inima curată, minte limpede, sufletul liniștit în situațiile dure ale vieții.

De ce suntem atât de stresați și ajungem să fim absorbiți de dramă mult prea ușor? Lumea în care trăim nu este un loc previzibil, frumos ordonat și fericit. Ne dorim ca lucrurile să fie ușoare, confortabile și liniștite. Din păcate, viațaprofesională este agitată, relațiile sunt pline de provocări, oamenii ne cer timp din timpul nostru, problemele familiei ne frustrează. Avem prea multe pe cap. Prea multe lucruri de făcut, prea multe de învățat, prea multe de procesat. Și uite cum ajungem să fim stresați și să permitem energiei negative să ne inunde sufletul.

Însă problema nu are legătură cu oamenii sau situațiile din jur, ci cu faptul că noi ne ținem prea strâns de idealuri care nu se potrivesc cu realitatea noastră. Ne-am creat în mod subconștient așteptări cu privire la ceea ce vrem să fie alți oameni, ceea ce vrem să fim noi înșine și cum ar trebui să fie munca noastră, relațiile noastre și viața noastră. Atașamentul față de aceste idealuri stârnește anxietate și stres. Rezistența noastră de a accepta lucrurile așa cum sunt ajunge să alimenteze drama și să aducă și mai multă energie negativă în jurul nostru.

Citește și:

De fiecare dată când simți că drama se instalează în viața ta și sufletul ți-e inundat de energie negativă, ia o pauză și citește următoarele mantre (le poți salva în notițe, în telefon). Apoi respiră adânc și pune în practică lecțiile acestor mantre:

1. Drama inutilă nu intră în viața ta pur și simplu. Fie o creezi tu singură, fie o inviți în viața ta asociindu-te cu oamenii nepotriviți. Dă-ți seama care este motivul pentru a îți elibera sufletul.

2. Fă tot posibilul să nu judeci alți oameni pentru că nu le cunoști durerea sau tristețea. Nu știi prin ce au trecut. Dacă nu poți spune ceva bun, nu spune nimic.

4. Majoritatea oamenilor sunt nefericiți pentru că nu reușesc să accepte viața pe care o trăiesc în momentul prezent. Învață să fii recunoscătoare pentru ce ai și să găsești bucurii mărunte în clipa de acum.

Citește și:

5. Când nu mai poți schimba o situație, trebuie să te schimbi tu... și asta schimbă totul.

6. Nu te speria de schimbări, nu te teme de probleme - vor fi multe de-a lungul vieții și vei reuși să le depășești pe toate.

7. Făcându-ți griji folosești greșit energia ta creativă. În loc să îți imaginezi ce este mai rău, imaginează-ți ce este mai bun și ce poți face în această privință.

8. Nu te speria de greșeli, acestea sunt umane - făcându-le devii mai puternică. Ia o pauză dacă ai nevoie și nu permite dramei să îți otrăvească sufletul. Lucrurile bune au nevoie de timp, vei ajunge acolo unde vrei să fii.

9. Să renunți la dramă nu înseamnă să uiți trecutul. Să renunți la dramă înseamnă să ai înțelepciunea și puterea de a îmbrățișa prezentul.

Citește și:

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.