Setari Cookie-uri

Ziua 8: 5 Trucuri

Cam toate problemele pe care le poate avea o persoana cu mancarea se gasesc la mine. Unu la mana, imi place sa mananc. Imi place gustul mancarii, imi place mirosul, imi place sa gatesc, imi place sa combin, imi place sa savurez. Ca si cand n-ar fi de ajuns, mi se intampla frecvent sa mananc pe fond emotional. Cand sunt stresata, mananc. Cand sunt trista sau de-a dreptul suparata, imi inec nefericirea intr-o galeata de inghetata. Cand sunt fericita, sarbatoresc cu o prajiturica. Sau cu o tava de prajiturele. Cand vreau sa ma rasfat, ati ghicit: imi daruiesc ceva bun. Si, ca sa fie tacamul complet, mi se intampla foarte des sa mananc de plictiseala.


4. Cereale integrale cu iaurt


Cand poftele imi depasesc limitele suportabilului, nu sar in ciocolata. Nici in cutia cu inghetata. Si cu siguranta nu in frigider. Vanez in punga Nestle Fitness cu iaurt cerealele glazurate. Unu la mana, imi ia ceva timp sa le gasesc. Doi, sunt gustoase si satioase. Trei, nu ma simt vinovata cand le mananc asa ca ma pot opri repede.

5. Mestec incet, savurez, ma bucur de mancare

Ma terorizeaza regimurile fara gust. De genul “mananci cat vrei, dar nu orice”. Nu vreau sa mananc un porc intreg. Prefer doua patratele de ciocolata. Nu vreau sa mananc o gaina cu tot cu fulgi. Vreau o briosa si-o cafea buna. Asa ca incerc sa mananc numai atunci cand mi-e foame, numai ce imi place si ma opresc inainte de a ma simti ghiftuita.

Alte idei?


Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.