Setari Cookie-uri

Ziua 11: Praji

Ma simt ca un soi de guru iluminat de cand urmez PROGRAMUL 14 ZILE de la Nestle Fitness. In mare parte pentru ca m-a ajutat sa fac pace cu dietele. De cand ma stiu, ma gandesc la mancare aproape in continuu.


Prajitura digestiva cu banane


Reteta este preluata din bucataria Amei :), un blog dupa care ma topesc ca glazura peste un tort fierbinte. Am ales-o fiindca aduce a brownie, dar e mult mai usoara decat aceasta prajitura delicioasa.

Ingrediente:
  • 300 de grame de biscuiti - eu am folosit biscuiti digestivi ca sa micsorez raul
  • 100 grame zahar - brun, din acelasi motiv ca biscuitii digestivi
  • 50 grame cacao - eu folosesc Nesquik pudra in toate prajiturile fiindca imi pare mult mai gustos si mai aromat decat cacaua clasica
  • 100 grame de unt topit
  • 2 banane
  • esenta rom sau de vanilie sau deloc fiindca eu nu aveam in casa
  • o ciocolata - eu am folosit neagra, cu peste 70% cacao, pentru ca are indice glicemic de numai 25 si traiesc cu impresia ca voi slabi mancand-o :)
  • nuci pisate - nu erau in reteta originala, dar eu pun nuci in tot

Mod de preparare:

Am pisat biscuitii in robot. Sunt destul de sigura ca nu pentru biscuiti a fost proiectata lama aceea ascutita, dar am avut succes. In paralel, am topit untul si ciocolata la foc mic si le-am adaugat peste biscuiti impreuna cu zaharul, pudra de Nesquik, nucile (si esenta de rom daca aveti). Rezultatul nu era foarte flexibil asa ca am adaugat un strop de apa (cam doua linguri) ca sa le pot amesteca. Nu va lasati pacalite, e nevoie de numai un strop de apa, chiar daca initial pare prea putin. Am obstinut un soi de aluat pentru salam de biscuiti pe care l-am intins in tava si l-am lasat 10 minute la cuptor. Am folosit hartie de copt (ca sa nu-mi bat capul si sa nu folosesc ulei). Cele 10 minute nu sunt standard, trebuie doar sa se rumeneasca putin prajitura.

Intre timp, am taiat bananele feliute. Am scos tava, am asezat bananele, le-am bagat la cuptor pentru inca 10 minute. S-a pleostit cam urat. Asa ca, odata terminata prajitura, in numele bunului simt estetic, am mai pus o runda de banane feliute pe deasupra.

Rezultatul este imortalizat in poza alaturata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.