Comunicat de presa Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est se pregateste de start! In perioada 7-16 octombrie 2011, Bucurestiul va deveni din nou gazda proiectiilor celui mai important festival de film de animatie din Romania. In premiera pentru peisajul festivalier autohton, aplicatia Prinde oaia!, disponibila, din 6 octombrie, pe site-ul oficial www.animest.ro, dar si in App Store/Android Market (sub numele de Layar), le ofera fanilor festivalului posesori de smartphone, pe langa programul complet al proiectiilor, posibilitatea de a castiga festival pass-uri, invitatii si tricouri Anim'est “prinzand” oile 3D raspandite prin oras.

Deschiderea oficiala a Anim’est 2011 are loc vineri, 7 octombrie, de la ora 19:00, la Cinema Patria, cu proiectia, in premiera nationala, a primului lungmetraj animat romanesc produs in ultimii 20 de ani si una dintre cele mai asteptate pelicule autohtone ale anului: Crulic – drumul spre dincolo (r. Anca Damian, Romania – Polonia, 2011). Inaintea proiectiei filmului, publicul Anim'est va putea urmari pe marele ecran produsele si imagini de making of de la prima editie Animation Worksheep – atelierul de film de animatie organizat de Anim'est in luna aprilie – in prezenta cursantilor, dar si a trainerilor Dragos Stefan, Dan Panaitescu si Sergiu Negulici.

Dupa proiectie, spectatorii prezenti la Gala de Deschidere vor avea intalnire cu echipa filmului: regizoarea si producatoarea, Anca Damian, co-producatorul polonez Arkadiusz Wojnarowski, protagonistul filmului Vlad Ivanov, animatorii Dan Panaitescu, Dragos Stefan, Raluca Popa, Roxana Bentu, Tuliu Olteanu, Andrei Saraliischi, Vlad Pascanu si monteurul Catalin Cristutiu.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: