Setari Cookie-uri

Fiziologia somnului: cum sa ai vise frumoase?

Alunga visele neplacute si bucura-te de odihna.

Relaxarea este esentiala pentru un somn odihnitor. Poti sa iti programezi singura ceea ce vrei sa visezi, dar trebuie sa ai in vedere cateva sfaturi utile. Uite ce trebuie sa stii ca sa te bucuri de vise frumoase toata noaptea:

Controleaza-ti gandurile

Inainte sa adormi incearca sa te detasezi de toate gandurile negative. Daca ai avut o zi grea, fa o baie relaxanta si concentreaza-te asupra activitatilor care te destind. Daca iti place sa asculti muzica, alege cantece care-ti transmit un mesaj pozitiv si evita melodiile care te intristeaza. Aminteste-ti de toate lucrurile care te bucura si noteaza-le pe un carnetel, apoi reciteste-le inainte de cucare. Proiecteaza-ti in minte imagini frumoase si starea ta de spirit o sa se schimbe.

Alege o lenjerie placuta la atingere, care sa iti ofere confortul dorit. Iti recomandam asternuturi din bumbac in culori deschise.

Citește și:

sursa foto: shutterstock.com

Bea ceva cald

Ai incredere in puterea binefacatoare a remediilor naturiste. Stresul cotidian si conflictele sunt factori suficient de puternici care pot cauza cosmaruri noaptea. De aceea, daca traversezi o perioada mai delicata, ai grija sa iti menajezi starea de spirit. Seara, bea un ceai de tei sau un pahar de lapte cald.

Teiul are un efect placut si calmant asupra sistemului nervos. Atenueaza starile de neliniste si are o actiune linistitoare. La fel si laptele care contine serotonina, o substanta foarte importanta, responsabila pentru somn si buna dispozitie.

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.