Setari Cookie-uri

8 sfaturi pentru un stil de viata mai sanatos

Un stil de viata sanatos inseamna mai mult decat un regim alimentar echilibrat. Acesta are legatura cu toate activitatile care ne inconjoara si ne influenteaza gadurile.

Un stil de viata sanatos inseamna mai mult decat un regim alimentar echilibrat. Acesta are legatura cu toate activitatile care ne inconjoara si ne influenteaza gadurile. Ti-am pregatit asadar, cateva sfaturi pentru un stil de viata echilibrat, cat mai relaxat:

1. Atentie la alimentatie

Un stil de viata sanatos incepe intotdeauna cu o dieta echilibrata, bazata pe cat mai multe fructe, legume si lichide. O mancare sanatoasa poate substitui cu succes si un regim alimentar, daca sunt urmate anumite reguli esentiale. In primul rand, micul dejun este foarte important. Chiar daca ai un program foarte incarcat, incearca sa-ti stabilesti trei mese consistente pe zi si doua gustari. Evita zaharul in exces; in dupa-amiezile toride ale verii, dulciurile duc la secatuirea energiei din organism. Inlocuieste-le cu fructe de sezon si pentru a lupta impotriva deshidratarii, nu uita de apa.

2. Fa miscare

Mergi pe jos zilnic, cel putin 45 de minute. Acest exercitiu simplu, la indemana iti imbunatateste starea de spirit, creste nivelul energiei si nu necesita un echipament special. Cel putin de doua ori pe saptamana lucreaza minim 30 de minute cateva exercitii de aerobic sau iesi la alergat. Vei avea un tonus mai bun si in timp iti vei creste rezistenta la efort.

3. Gandeste pozitiv

In primul rand bucura-te de orice reusita si nu lasa rau-voitorii sa-ti strice dispozitia. Incepe ziua cu ganduri pozitive si incearca sa fii cat mai optimista. Indiferent de situatie, fiecare problema isi gaseste rezolvarea la un moment dat. Nu uita, subconstientul lucreaza in permanenta si iti influenteaza deciziile sau comportamentul. Cand te gandesti insistent la lucruri pozitive, acestea se produc, insa, aceeasi teorie este valabila si in caz contrar.

4. Odihneste-te

Somnul este foarte important in activitatea fizica pentru concentrare, memorie si o dispozitie buna. Pentru un somn odihnitor, seara ar trebui sa fie evitate: cafeaua, alcoolul, ciocolata si bauturile carbogazoase, deoarece duc la cresterea adrenalinei. Somnul este foarte important si pentru ten: acesta permite organismului sa elimine toxinele si sa asimileze energie.

5. Ofera-ti mici recompense
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.