Setari Cookie-uri

8 sfaturi pentru un stil de viata mai sanatos

Un stil de viata sanatos inseamna mai mult decat un regim alimentar echilibrat. Acesta are legatura cu toate activitatile care ne inconjoara si ne influenteaza gadurile.

Dupa ce ai depasit cu bine o perioada stresata sau ai dus la bun sfarsit un proiect dificil, ofera-ti singura o bucurie; mergi la cumparaturi sau iesi cu prietenele la cinema. Important este sa fii inconjurata permanent de activitati placute la care ai renuntat din lipsa de timp sau motive financiare. Micile bucurii iti ofera o stare de bine, energie si bucurie sufleteasca.

6. Elibereaza-ti creativitatea

Fii spontana. Monotonia iti afecteaza modul de gandire, activitatile zilnice si poate duce la indispozitie sau chiar depresii. Asadar, indeparteaza rutina prin activitati simple si construieste-ti un mediu pozitiv. Improvizeaza in bucatarie descoperind retete noi. Nu te ghida in fiecare zi dupa acelasi program, cauta loc in agenda si pentru intalniri neprevazute. Nu asculta mereu aceeasi muzica si fa-ti timp pentru un concert sau orice alte activitati culturale.

7. Nu uita de vitamine

Vitaminele au un rol foarte important in buna functionare a organismului si mentinerea vitalitatii. Acestea previn aparitia anumitor boli si ajuta la concentrare. Vitaminele A, B2, B6,B12, C, D si K se numara printre cele mai importante pentru organism. Acestea se gasesc in legume precum: morcovi, spanac, broccoli, mazare, fructe, nuci, lactate, peste sau carne de pasare.

8. Renunta la obiceiurile rele

Toti avem anumite obiceiuri de care nu suntem foarte mandrii. Din moment ce le recunoastem, ar fi ideal sa incepem “tratarea” acestora. Pentru inceput, fa o lista cu cele mai rele si incearca le elimini. Cateva exemple elocvente: adormi fara sa te demachiazi, mananci nesanatos dupa ora 22, sau din contra te infometezi din dorinta de a slabi. Acestea sunt doar cateva dintre cele mai nocive obiceiuri care te indeparteaza de la un stil de viata sanatos.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.